Front och baksida på en grön honor magic 6 pro mot grön bakgrund.Nya Honor Magic 6 Pro är lanserad på vissa europeiska marknader, men den svenska är inte en av dem. Foto: www.hihonor.com/global

Lanseringar

Nya Honor Magic 6 Pro lanserades under MWC-mässan i Barcelona, och kan nu köpas i en handfull europeiska länder. Det finns däremot inga planer på lansering på den svenska marknaden, skriver Mobil.se.

Bland alla enheter som presenterades under årets upplaga av MWC-mässan i Barcelona finns Honor Magic 6 Pro. Spanien, Frankrike, Italien, Tyskland och Storbritannien är några av de europeiska länder där man nu kan hitta telefonen i butik. Honors enheter brukar däremot inte nå den svenska marknaden, vilket även verkar vara fallet med Magic 6 Pro.

Mobil.se menar att det är synd, eftersom den nya luren besitter flera intressanta tekniska lösningar som är sällsynta bland andra tillverkare på marknaden.

Erbjuder ögonspårning

Magic 6 Pro erbjuder bland annat ögonspårning, och tillverkaren ska ha demonstrerat detta genom att låta en användare styra en bil bara med blicken via telefonen. En djup/ögonsensor för biometriavläsning i 3D sitter jämte selfiekameran (50 MP) i ett pillerformat skärmhål på telefonens framsida.

Om vi går vidare till den bakre kameran möts man av texten “100x” som beskriver zoommöjligheterna, men det verkar endast kunna uppnås genom att aktivera AI-läget. Enligt Mobil.se sker detta då på bekostnad av bildkvaliteten, och att det egentligen bara är upp till 30–40 gångers zoom som bilderna är användbara.

Kamerahuset omfattar en huvudkamera på 50 MP, en periskopisk telefotolins på 180 MP och en ultravidvinkel på 50 MP.

Stort batteri med goda laddningsmöjligheter

Under huven sitter Qualcomms värstingchip Snapdragon 8 Gen 3 som kompletteras av 12 eller 16 GB RAM-minne och mellan 256 GB och 1 TB intern lagring. Magic 6 Pro kan också erbjuda ett ovanligt stort batteri på hela 5 600 mAh, som stödjer trådad laddning på 100 W och trådlös laddning på 66 W.

Skärmen är en LTPO Oled-variant på 6,8 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens. I autoläge ligger toppljusstyrkan på 1 600 nits, men för HDR-innehåll på hela 5 000 nits.

Arv från tidigare ägaren Huawei

Honor var ju tidigare ett varumärke under Huawei, vilket man ser spår av i telefonens gränssnitt – det Android 14-baserade Magic OS 8 som lanserades i Kina tidigare i år.