Honor-mobiler på rad i butik vid skyltfönster.Efter att ha valt bort den svenska mobilmarknaden i flera år verkar Honor nu vara redo att expandera sina satsningar till Sverige och Norden i stort. Foto: N.Z.Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Det före detta Huawei-ägda mobilmärket Honor har stått på egna ben sedan 2020, och har inte bara slagit stort på kinesisk mark utan även på flera europeiska marknader. Mobilerna har dock inte släppts i Sverige på flera år, men nu verkar Honor ha planer på en comeback på svenska marknaden. Det rapporterar Mobil.se.

Under de senaste åren har den kinesiska, nu fristående, mobiltillverkaren Honor fått en allt starkare marknadsposition i flera europeiska länder. Tyskland och Finland är två exempel. De flesta av Honors mobiler placerar sig i flaggskeppssegmentet, ofta med stort fokus på kamerauppsättning och -funktioner, vilket har fått tillverkaren att frekvent figurera i toppen av olika jämförelsetester just gällande mobilkameror.

Honor har i flera år valt bort den svenska mobilmarknaden, men nu ser det alltså ut som att tillverkaren är redo att satsa mer på Sverige och Norden i stort.

Kan bli en lansering i Sverige senare delen av 2024

Några som tidigare rapporterat om Honors Norden-satsning är Ljud & Bild, och enligt den artikeln kan det bli aktuellt med en lansering på svensk mark under den senare delen av 2024. Norge är tydligen först ut med att få Honors flaggskeppslurar för försäljning i butik, medan Sverige och även Danmark alltså får vänta ett tag till.

Honor 200 och 200 Pro är på väg ut till vissa marknader

I dagsläget är det Honor Magic 6 Pro 5G och den vikbara modellen Honor Magic V2 5G som är tillverkarens främsta toppmodeller. Men i juni presenterades de nya flaggskeppen Honor 200 och Honor 200 Pro och båda är i skrivande stund redo för försäljning på vissa marknader, till exempel den finska.