huaweis logga mot svart bakgrundHuawei lanserar nu Honor Play 4 Pro

Lanseringar

Huawei ger sig in i kampen mot coronaviruset och lanserar nu budgetmobilen Honor Play 4 Pro, där man med hjälp av en inbyggd ir-kamera ska kunna använda telefonen som febertermometer. Under skalet hittar vi även hög prestanda, 5G-stöd och stort batteri.

Den kinesiska mobiltillverkaren Huawei har haft ett tufft första kvartal. Företagets försäljningssiffror har dalat snabbt, inte bara på grund av coronavirusets drastiska framfart utan även efter stridigheterna med USA. Trots detta lanseras nya telefonmodeller i en strid ström, och senast ut på den kinesiska marknaden är budgetmobilen Honor Play 4 Pro.

Den nya Huawei-mobilen har anpassats efter det rådande världsläget, och är bland annat utrustad med en infraröd kamera för att man ska kunna använda telefonen som en febertermometer. Det rapporterar NyTeknik.

Snabba men inte helt exakta resultat

Honor Play 4 Pro:s inbyggda ir-kamera ska kunna mäta temperaturer mellan -20 och 100 grader, och för att använda den som febertermometer behöver den i princip bara riktas mot pannan för att ge utslag.

Enligt NyTeknik ger ir-kameran snabba svar, men däremot ska man inte förvänta sig lika exakta resultat som till exempel en rektal- eller örontermometer kan ge.

Prisvärd prestanda och 5G-stöd

Förutom den minst sagt innovativa termometerfunktionen har Huawei utrustat sin nya budgetmobil med hög prestanda, särskilt i förhållande till prislappen på cirka 4 000 kronor, 5G-stöd och ett Li-Po batteri med kapacitet på 4 200 mAh.

Operativsystemet är Android 10, och precis som de andra nya telefonerna i Huaweis sortiment lanseras Honor Play 4 Pro helt utan tjänster från Google Play. Chipsetet är det kraftiga Kirin 990 (7 nm), vilket kompletteras av 8 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne.

Det är ännu oklart om Honor Play 4 Pro ska släppas även utanför den kinesiska marknaden, men förhoppningsvis kommer mer information om det inom kort.