två händer håller i vikbar mobilSnart dags för ny vikbar mobil signerad Huawei. Foto: Mr. Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

Huawei lanserar nya produkter enligt plan, trots ett inställt Mobile World Congress (MWC). Förutom surfplattor och bärbara datorer kan vi den 24 februari även vänta oss en ny vikbar telefon.

Enligt en artikel på Mobil.se är det nu bekräftat att Huawei planerar att lanserar sina nya produkter under en onlinebaserad presskonferens den 24 februari – en dag efter att Mobile World Congress i Barcelona skulle ha ägt rum.

Huawei kommer inte ”bara” att släppa nya surfplattor och bärbara datorer i år. Mycket pekar även på att en ny vikbar mobiltelefon får se dagens ljus, där modellen Huawei Mate XS tippas bli den första att landa på marknaden. 

Fler debuter under våren

De som väntar på en lansering av Huawei P40 och P40 Pro får vänta lite till. Huawei har bekräftat att det dröjer till mars innan dessa modeller är klara för lansering.

Även Honor, Huaweis systervarumärke, kommer att hålla sin lansering under presskonferensen på måndagen den 24 februari. Enligt uppgifter kommer de då att släppa mobilmodellerna Honor V30 och Honor V30 Pro.

Huawei utvecklar egen App Store

Förutsättningarna för att Huawei och Honor ska kunna släppa nya telefoner har i och med den amerikanska svartlistningen av Huawei kommit att förändras. Mobil.se rapporterar att Huawei har blivit tvungna att utveckla den egna mjukvaran Huawei Mobile Service i stället för en fortsatt användning av Google Play och appar som tillhör Google.

Huawei Mobile Service inkluderar i nuläget appbutiken App gallery och appstöd, och man jobbar för fullt för en fortsatt utveckling av mjukvaran. Till exempel försöker Huawei att ta fram alternativa appar till Gmail och Google Maps.

Ny teknik till den europeiska marknaden

Redan under presskonferensen den 24 februari kommer man att kunna se prov på Huawei Mobile Service. Honor V30 och Honor V30 Pro som då sägs nå den europeiska marknaden, stöds nämligen båda två av den nyutvecklade mjukvaran.