Huaweis logga över människor som samlats på ett event.Snart släpper Huawei ytterligare en modell i P50-serien och denna gång blir det en vikbar lur som landar på marknaden. P50 Pocket kommer få en närmare presentation den 23 december. Foto: Arnold O. A. Pinto/Shutterstock.com

Lanseringar

Huaweis P50-serie, som i övrigt består av modellerna P50 och P50 Pro, ska nu utökas med den vikbara mobilen P50 Pocket. Den nya luren har redan figurerat på bild, men än så länge finns det ytterst få uppgifter om vilka specifikationer vi kan vänta oss. Det enda tillverkaren har sagt är att P50 Pocket är kompakt men kraftfull, men den 23 december får vi veta mer. Det skriver Mobil.se.

Dagen före julafton kommer Huawei att göra en närmare presentation av nytillskottet i P50-serien, som fått namnet P50 Pocket. Till skillnad från systermodellerna P50 och P50 Pro är P50 Pocket en vikbar modell, som enligt Huawei kan erbjuda mycket kraft trots sitt kompakta format. Och det är egentligen den enda informationen som tillverkaren har delat med sig av hittills, även om den nya luren faktiskt redan har figurerat på bild.

Kan få 6,7-tums skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens

Men det har så klart florerat rykten kring P50 Pockets specifikationer, som bland annat säger att mobilen i uppvikt läge har en skärmstorlek på 6,7 tum och att uppdateringsfrekvensen ligger på 120 Hz. Troligtvis kommer P50 Pocket med operativsystemet Harmony OS 2.

Bildläckorna visar kameramodul och meddelandeskärm

De bilder som har läckt ut visar en baksida med två större gluggar, och om man ska tro spekulationerna ska den ena vara ämnad för en kameramodul och den andra för en meddelandeskärm. Foton som publicerats i Harpers Bazaar bekräftar teorin.

I tidningen kan vi se en mobil med elegant och påkostad design, som på baksidan bredvid kamerauppsättningen har en rund skärm som kan visa meddelanden eller fungera som en sökare för selfies.

23 december får vi veta mer om P50 Pocket

Det finns alltså i dagsläget inga uppgifter om prestandan, kamerornas upplösning, batteriets storlek eller pris. Men på morgonen den 23 december kommer Huawei avslöja fler detaljer om P50 Pocket, så håll utkik efter uppdateringar.