hand håller upp huawei-mobilen p40 lite mot ljus bakgrundI slutet av april kommer Huaweis lågprismodell i P40-serien till Sverige. Foto: Mr. Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

Huaweis lågprismodell i P40-serien börjar snart säljas i Sverige. Huawei P40 Lite sägs trots sitt låga pris kunna erbjuda stor kraft och kapacitet, där tillverkaren har lagt fokus på yttre såväl som inre egenskaper.

I kölvattnet av Huaweis lansering av flaggskeppsmodellerna i P40-serien, P40, P40 Pro och P40 Pro Plus, kommer nu även den billigare Huawei P40 Lite ut på den svenska marknaden. I slutet av april beräknas mobiltelefonen börja säljas i butik till det rekommenderade priset 2 990 kronor, och enligt tillverkaren kan vi vänta oss stilren design, prisvärd prestanda och kamerateknik på hög nivå.

Stora möjligheter till foto och film

Precis som de andra modellerna i P40-serien, så har även Huawei P40 Lite, trots det lägre priset, utrustats med det senaste inom kamerateknik. Den bakre kamerauppsättningen är av typen quad, och inkluderar en vidvinkellins på 48 MP, en ultravidvinkellins på 8 MP och en makrolins på 2 MP. Det finns även en djupsensor som tillsammans med kamerans AI-teknik möjliggör porträttfotografering med bokeh-effekter.

Den främre kameran har funktionen Super Night Selfie 2.0, som gör det möjligt att ta bra selfies även när det naturliga ljuset inte är optimalt.

Enligt ett pressmeddelande från Huawei ska det även vara enkelt att spela in videor av hög kvalitet. Huawei P40 Lite har till exempel en AI Video Editor, där användaren kan redigera sina filmer och skapa innehåll till sina sociala kanaler.

Ett prisvärt kraftpaket

Under skalet på Huawei P40 Lite finns det åttakärniga chipsetet Kirin 810, som kan erbjuda både prestanda och energieffektivitet. RAM-minnet ligger på 6 GB och det interna lagringsutrymmet på 128 GB.

Med fokus på bildskärmen

Huawei P40 Lites bildskärm på 6,4 tum är en Huawei Punch Full View-skärm med stöd för Full HD+-upplösning. I förhållande till telefonens totala storlek tar bildskärmen upp hela 90,6 procent, vilket gör det enkelt att till exempel läsa, surfa och titta på film direkt i mobilen. Frontkameran är placerad i skärmens vänstra hörn.

Huawei P40 Lite landar på den svenska marknaden i färgerna svart, rosa och grön. Tillverkaren kallar varianterna Midnight Black, Sakura Pink och Crush Green.