Blurrad kvinna med hörlurar och mobil mellan två huawei-loggor.Den 6 september håller Huawei ett event där man kommer presentera den nya Mate 50-serien. Foto: viewimage/Shutterstock.com

Lanseringar

Huawei har nu bekräftat att de kommer lansera sin nya mobil Mate 50 under ett event den 6 september. I meddelandet skriver Huawei att de kommer presentera Mate 50-serien, så det kan ju faktiskt vara så att det blir flera modeller som får se dagens ljus. Det skriver Mobil.se.

Den 6 september lanserar Huawei sin Mate 50-serie, vilket borde innebära att det blir minst två nya modeller att se fram emot. Enligt spekulationerna kan det röra sig om en standardmodell och en pro-variant.

Använder den egna kameralösningen Xmage efter avslutat Leica-samarbete

Precis som Mobil.se påpekar har man inte fått veta mycket om Mate 50:s specifikationer. Inte mer än att detta blir de första modellerna som släpps efter Huaweis kamerasamarbete med tillverkaren Leica, och att de nu i stället satsar på den egna lösningen Xmage som lanserades tidigare i somras.

Mate 50 kommer troligtvis med ett Snapdragon 4G-chip

Om man ska tro på spekulationerna som florerar kommer Mate 50, precis som fjolårets Huawei P50, troligtvis utrustas med ett av Qualcomms Snapdragon 4G-chipset. På grund av de amerikanska restriktionerna är 4G-chip nämligen det enda som Huawei kan komma över just i Snapdragon-väg. 

Lanseras på den kinesiska marknaden först

Huawei Mate 50 lanseras först och främst på den kinesiska marknaden, och det finns i dagsläget inga uppgifter om en bredare utrullning. Om man även på den här punkten ska dra paralleller med Huawei P50-serien kan Mate 50 komma att bli exklusiv för Kina, i alla fall i ett första skede.

Förhoppningsvis får vi veta mer om lanseringsplanerna, rekommenderade priser och vilka specifikationer Mate 50 bjuder på under Huaweis evenemang om drygt två veckor.