Baksidan på huawei p50 pro med kamerasensorerna i fokus.I morgon är det dags för Huawei att presentera den internationella versionen av Huawei P50 Pro. Foto: Chikena/Shutterstock.com

Lanseringar

I morgon den 12 januari är det dags för en internationell lansering av Huaweis P50 Pro, enligt en tweet från företagets kontor i Malaysia. Mobilen har varit tillgänglig på den kinesiska marknaden sedan augusti 2021, men versionen som landar på internationell mark skiljer sig något från den inhemska modellen. Det rapporterar Mobil.se.

Huaweis kontor i Malaysia har via Twitter meddelat att man kommer presentera den internationella versionen av Huawei P50 Pro den 12 januari, vilket i skrivande stund alltså är i morgon. Telefonen har funnits på den kinesiska marknaden ända sedan augusti förra året, men versionen som kommer ut internationellt ska tydligen skilja sig en aning från den inhemska.

Kommer med annat systemchip utan 5G-stöd

Enligt Mobil.se är en av de största skillnaderna att den internationella modellen inte kommer med chipet Kirin 9000 5G, utan med en särskild 4G-variant av Snapdragon 888 som Samsung utvecklat med 5nm-teknik. Denna variant ska nämligen ligga inom ramarna för vad Huawei får använda enligt USA:s blockadregler.

Den internationella versionen av Huawei P50 Pro kommer inte heller att använda Huaweis Harmony OS 2, utan EMUI 12 Android.

Skärm på 6,6 tum med stöd för 120 Hz uppdatering

Huawei P50 Pro ska kunna erbjuda en skärm på 6,6 tum av oled-typ med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en upplösning på 1 228 x 2 700 pixlar.

Batteriets kapacitet ligger på 4 360 mAh och ska kunna laddas både trådat och trådlöst på 66 respektive 50 W.

Kameran är huvudattraktionen

En av de största behållningarna med P50 Pro ska dock vara kamerauppsättningen. På baksidan hittar du en huvudkamera med optisk bildstabilisering på 50 MP, en svartvit kamera på 40 MP, en ultravidvinkel på 13 MP och en telefotolins på 64 MP, även den med optisk bildstabilisering. I fronten sitter en selfiekamera på 13 MP.