ett hörn på en förpackning från oneplus med företagets loggaUnder de närmsta tre åren ska Oneplus genom ett samarbete med kameratillverkaren Hasselblad förbättra kameratekniken i sina mobiltelefoner . Ett smakprov på satsningen kan vi vänta oss redan i den nya Oneplus 9-serien som lanseras den 23 mars. Foto: GarethWilley/Shutterstock.com

Lanseringar

Den 23 mars är det dags för Oneplus att avtäcka sina nya mobiltelefoner i Oneplus 9-serien. Samtidigt som lanseringsdatumet blev klart tillkännagav tillverkaren att de kommer göra en riktig storsatsning på mobilkamerorna framöver. Satsningen inkluderar inte bara miljontals dollar utan även ett samarbete med kameratillverkaren Hasselblad. Det skriver Mobil.se.

Mobiltelefoner med bra prestanda till lägre priser är det som kännetecknar kinesiska Oneplus, medan kameratekniken tyvärr har varit av varierande kvalitet. Men det är nu på väg att ändras. I samband med att Oneplus gick ut med lanseringsdatumet för den nya Oneplus 9-serien meddelade tillverkaren att de kommer satsa stort på sina mobilkameror, vilket man kommer kunna se en första glimt av under det livestreamade eventet den 23 mars.

Ekonomisk investering på 150 miljoner dollar och samarbete med Hasselblad

Oneplus kamerasatsning innefattar en ekonomisk investering på 150 miljoner dollar fördelat på tre år, men även ett samarbete med den välkända kameratillverkaren Hasselblad. Enligt Mobil.se är de båda parterna ”ovanligt konkreta” med vad kamerasamarbetet kommer innebära.

Kontinuerlig utveckling under tre år

Samarbetet mellan Oneplus och Hasselblad kommer pågå under de närmsta tre åren, med en kontinuerlig utveckling över tid. Initialt kommer man att göra förbättringar av mjukvaran, till exempel färgjustering och sensorkalibrering.

Det första resultatet går under namnet Natural Color Calibration by Hasselblad, där syftet är att lyfta färger och detaljrikedom i foton tagna med Oneplus flaggskeppsmodeller. Oneplus mobiler ska även utrustas med ett nytt pro-läge, som de kallar Hasselblad Pro.

Satsning på forsknings- och utvecklingscenter

I Oneplus investeringar ingår även en satsning på fyra forsknings- och utvecklingscenter, varav två bildlaboratorier. Ett med huvudsäte i Japan och det andra i USA. Tillverkaren kommer även att introducera ny teknik, till exempel som T-linsteknik, vidvinkelkamera med 140 graders synfält och friformslins.

Det senare kommer vi få se redan i Oneplus 9-serien, och det verkar även som att vi kan vänta oss en Sony IMX789-sensor och möjlighet att spela in 4K 120 Hz-video.