Baksidan på en oneplus nord-modell.Oneplus Nord 2 landade på marknaden förra sommaren, och nu verkar det snart vara dags för uppföljaren Nord 3 att se dagens ljus. Foto: Gabo_Arts/Shutterstock.com

Rykten

Förra sommaren fick vi stifta bekantskap med Oneplus Nord 2 och nu har uppgifter om uppföljaren Oneplus Nord 3 börjat läcka. Om uppgifterna visar sig stämma överens med verkligenheten kan vi bland annat se fram emot riktigt snabb snabbladdning och hög skärmuppdatering. Det skriver Mobil.se.

Den kinesiska tillverkaren Oneplus hade en enorm tillväxt på den europeiska marknaden under 2021, mycket tack vare de höga försäljningssiffrorna i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Tillverkarens Nord-modeller har varit populära och nu verkar det snart vara dags för serien att få tillökning.

Under den senaste tiden har allt fler av Nord 3:s specifikationer läckt ut, och om dessa stämmer har vi en hel del att se fram emot.

Utrustad med MediaTek Dimensity 8100-chip

Läckan säger bland annat att vi kan vänta oss ett MediaTek Dimensity 8100-chip under huven, som i så fall ger stöd för både 5G och wifi 6. Detta ska enligt uppgift kompletteras av 12 GB RAM-minne och 256 GB lagring.

En så kallad 3C-certifiering tyder enligt uppgift på att en kommande Oneplus-mobil ska få ett batteri på 4 500 mAh med stöd för 160 W snabbladdning. Det är dock fortfarande oklart om det handlar om en Nord-modell, även om modellbeskrivningen tydligen ger en hint om det.

Stor Amoled-skärm med 120 Hz uppdatering

Nord 3:s skärm ser ut att bli en Amoled-variant på 6,7 tum med full HD+-upplösning. Här ska även finnas stöd för 120 Hz skärmuppdatering.

Kan få bakre trippelkamera med Sony-sensor

När det gäller den bakre kamerautrustningen verkar det bli en trippel-variant. Huvudkameran på 50 MP, som för övrigt ska använda en Sony-sensor, får sällskap av en ultravidvinkel på 8 MP och en monokrom-lins på 2 MP.