Jeansficka med mobil med oneplus logga.Specifikationer för Oneplus kommande mobil 10 Pro har läckt ut, och det ser ut som att det är ett flaggskepp som kommer landa på marknaden i början av nästa år. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Rykten

Spekulationerna kring Oneplus kommande mobiltelefon 10 Pro har varit många och nu har diverse läckor även avslöjat vissa specifikationer som tyder på att ett nytt flaggskepp är att vänta. Det rapporterar Mobil.se.

Specifikationer för Oneplus kommande telefon Oneplus 10 Pro har läckt ut, och om dessa visar sig stämma ser det ut som att det är ett nytt flaggskepp som är i antågande. 

Under huven ska vi enligt uppgifterna hitta Qualcomms omtalade Snapdragon 898-chip, som för tillfället går under arbetsnamnet Snapdragon 8 gen1. Som uppbackning finns RAM-minne på upp till 12 GB (LPDDR5) och lagringsminne på upp till 256 GB (UFS 3.1).

Oneplus 10 Pro sägs även bli den första mobiltelefonen med ett gränssnitt som kombinerar Oxygen OS och Oppo Color OS.

Bildskärm på 6,7 tum och 120 Hz uppdateringsfrekvens

Vi kan även vänta oss en bildskärm på 6,7 tum med QHD+-upplösning och stöd för en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. På kamerafronten verkar det bli en bakre uppsättning som inkluderar en huvudkamera på 48 MP, en supervidvinkel på 50 MP och en telefotolins med 3,3 x optisk zoom på 8 MP. På framsidan ska vi hitta en selfiekamera på 32 MP.

Kan få 125 W snabbladdning

Oneplus 10 Pro sägs få ett batteri med en kapacitet på hela 5 000 mAh, och det ryktas dessutom att telefonen kommer med stöd för 125 W snabbladdning.

Glädjande nog ska telefonen vara damm- och vattenresistent enligt det internationella måttet IP68.

Ska presenteras i början av 2022

Det verkar som att Oneplus kommer att presentera 10 Pro i februari eller mars 2022, och att telefonen först kommer att släppas på den kinesiska marknaden innan det blir dags för Europa.