Samsungs logga mot husfasad i glas.Nya uppgifter om den kommande Samsung Galaxy A73 har läckt ut, och det verkar som att vi kan få se den nya luren redan vid årsskiftet. Foto: Grand Warszawski/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har OnLeaks gått ut med läckta bilder och specifikationer för Samsungs nya Galaxy A73 som enligt de senaste uppgifterna kan dyka upp på marknaden redan vid årsskiftet. Den nya luren sägs bland annat bjuda på en stor skärm med Full HD+-upplösning, en huvudkamera på 108 MP och ett batteri på 5 000 mAh. Det skriver Mobil.se.

Enligt informationen som källan OnLeaks nyligen har publicerat är Samsungs nya modell i A-serien, det vill säga Galaxy A73, utrustad med en Amoled-skärm på 6,7 tum. Givetvis med Full HD+. Vissa menar att skärmen ska stödja en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, medan andra hävdar 120 Hz, och vi kan ju hoppas att det är det senare som gäller.

Kan komma ut redan vid årsskiftet 2021/2022

Telefonen verkar komma i guld och svart, och du kan förvänta dig en prislapp som motsvarar cirka 4 500 kronor. Tidigare uppgifter har sagt att Galaxy A73 kommer ut på marknaden under det andra kvartalet 2022, men enligt den nya informationen kan vi få se den nya Galaxy-luren redan vid årsskiftet.

Systemchip som stödjer 5G

Under huven på Galaxy A73 ska vi kunna hitta Qualcomms 5G-kompatibla systemchip Snapdragon 750G. Detta paras ihop med 8 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne. Det kan dock dyka upp fler minneskonfigurationer längre fram. Enligt läckan kommer telefonen komma med Android 12.

Batteriet sägs ha en kapacitet på 5 000 mAh och ska kunna laddas med usb C upp till 33 W.

Huvudkamera på 108 MP

Det finns i dagsläget få detaljer om Samsung Galaxy A73:s kamerauppsättning. De enda uppgifterna som har kommit ut är att mobilens baksida ska prydas av en kameramodul med en huvudsensor på 108 MP. Specifikationerna för övriga linser, hur många de nu må vara, är fortfarande okända.