Samsung-skylt i tomt showroom.Samsungs Galaxy S23-serie ska utökas med en FE-modell, och enligt läckaren Yogesh Brar kommer det ske redan i september. Foto: Pressbild/Samsung

Rykten

Spekulationerna kring Samsungs Galaxy S23 FE har florerat på många håll, men tillverkaren har själv inte gått ut med något tillkännagivande. Nu har dock läckaren Yogesh Brar släppt vissa uppgifter om den nya mobilens specifikationer, skriver Mobil.se.

Samsung har som sagt själva varit förtegna om den kommande Galaxy S23 FE-modellen, men det har ju inte direkt stoppat flödet av olika rykten och spekulationer. Snarare tvärtom.

En, i regel, pålitlig läckare är Yogesh Brar. På X, tidigare känt som Twitter, har Brar nu avslöjat vissa uppgifter om den nya enhetens specifikationer och även när vi kan vänta oss en lansering.

Får dynamisk amoled-skärm på 6,4 tum

Enligt Brar har Galaxy S23 FE fått en dynamisk amoled-skärm på 6,4 tum, med FHD+-upplösning. Skärmuppdateringen ska ligga på 120 Hz. Under huven kommer vi antingen hitta ett Snapdragon 8 Gen 1-chip eller Samsungs egna Exynos 2200.

Batteriet ska ha en kapacitet på 4 500 mAh, stödja 25W-laddning och även trådlös laddning. 

Trippel kamera på baksidan

Galaxy S23 FE ska enligt uppgifterna från Brar erbjuda en bakre kamerauppsättning med tre olika linser. Huvudkameran på 50 MP och med optisk bildstabilisering ska kompletteras av en telefotolins på 12 MP och en 8 MP-lins av fortfarande okänt slag. I fronten ska det sitta en selfiekamera på 10 MP.

Ska komma ut på marknaden i september

Brar skriver att Samsung Galaxy S23 FE lanseras i september, och då med det Android 13-baserade operativsystemet One UI 5.1. Mobilen ska omfattas av tillverkarens policy, där fyra uppgraderingar av operativsystemet och fem år med säkerhetsuppdateringar ingår.

Vilka minneskonfigurationer och priser som blir aktuella är däremot fortfarande oklart, så på den punkten får vi återkomma.