Händer som håller i öppnad mobilförpackning.I augusti väntas Samsung Galaxy S21 FE komma ut på marknaden, och enligt de uppgifter som nu finns om den nya luren blir det en något mindre modell än föregångaren Galaxy S20 FE. Foto: AngieYeoh/Shutterstock.com

Lanseringar

Senare i sommar är det dags för Samsung Galaxy S21 FE att äntra mobilmarknaden, men exakt vad vi har att vänta oss har hittills varit okänt. Nu har dock en certifiering hos kinesiska TENAA avslöjat en del intressanta detaljer om Samsungs nya lur. Det skriver Mobil.se.

Precis som Samsungs S20-serie ska även S21-serien utökas med en så kallad Fan Edition-modell, där flaggskeppsegenskaper till rimligare priser är huvudfokus. Samsung Galaxy S21 FE beräknas dyka upp på mobilmarknaden i augusti, men det har fram tills nu varit rätt ont om trovärdig information gällande exakt vilka egenskaper den nya luren har under skalet.

För några dagar sedan noterades dock en certifiering för Samsung Galaxy S21 FE hos den kinesiska certifieringsbyrån TENAA som avslöjade ett par intressanta detaljer om tillskottet i S21-familjen.

Stöd för 120 Hz skärmuppdatering

Enligt de nya uppgifterna ska Galaxy S21 FE till exempel ha utrustats med en bildskärm på 6,4 tum med Full HD+-upplösning och en uppdateringsfrekevens på 120 Hz. Telefonen kommer troligtvis i några olika varianter där du ska kunna välja mellan minneskonfigurationerna 6 eller 8 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB lagringsutrymme. Oavsett variant kommer S21 FE med stöd både för 5G och dubbla simkort.

Okänd vikt men mer kompakt än sin föregångare

Enligt Mobil.se ser det ut som att telefonmodellen som kommer ut på den europeiska marknaden har Qualcomms systemchip Snapdragon 888 under huven, medan den på vissa andra marknader levereras med Exynos 2100. Batteriets kapacitet ligger på stadiga 4 370 mAh.

Telefonens vikt är fortfarande okänd, men tittar man på måtten 155,7 x 74,5 x 7,9 millimeter verkar den vara mer kompakt än sin föregångare Galaxy S20 FE 5G överlag.

Klassats som damm- och vattentålig enligt IP68

Några andra funktioner värda att nämna är stödet för wifi-6 och Bluetooth 5.0. Det ska även finnas stöd för trådlös laddning och 45 W snabbladdning. Glädjande nog har Samsung Galaxy S21 FE klassats som damm- och vattentålig enligt måttet IP68.