Lanseringar

Nyligen lanserade kinesiska Huawei sin Mate 20 Lite. En mobil i mellansegmentet för knappt 4 000 kronor. Målgruppen för modellen är unga människor som är på väg ut i arbetslivet.

För någon vecka sedan lanserade Huawei sin nya Mate 20 Lite. Modellen kostar inte mer än knappt 4 000 kronor.

Huawei hoppas att mobilen ska nå unga människor på väg in i arbetslivet. Den ska ha en prestanda som är tillräckligt bra för Instagram- och Snapchat-generationen. Modellen innehåller dessutom AI-funktioner, fyra kameror och kommer i tre olika färger, vilket man tror ska locka yngre köpare.

Färgerna att välja mellan är svart, guld och safirblå.

24 megapixelkameran får förstärkning

Huvudkameran på nya Mate 20 Lite är på 24 MP. Den får förstärkning av ytterligare en lins på 2 MP som ska lyckas fånga djupdata. På framsidan sitter en 20 MP kamera som även den får förstärkning av en kamera på 2 MP.

Alla kameror ska enligt Huawei vara utrustade med ”skönhetsalgoritmer” som gör alla bilder vackra. Algoritmerna kan bland annat identifiera olika motiv och scenarier, exempelvis om bilden tas inomhus eller utomhus.

I den nya ”ungdomstelefonen” har Huawei även satt in Kirin 710, sin egendesignade processor. Telefonen använder operativsystemet Android 8,2.

[Ads1]

Värstingmodellen presenteras i mitten av oktober

Huawei fokuserar inte bara på mobiler i mellanklassegmentet. Den 16 oktober kommer man hålla i ett lanseringsevent i London där det nya flaggskeppet Mate 20 Pro ska presenteras.

I förra veckan presenterade mobiltillverkaren små smakprov på vad som är att vänta. I ett litet videoklipp kan vi se att telefonen kommer komma i flera olika färger och att den ser ut att ha rundade kanter.

AI kommer även få ett stort fokus i denna modell.

Om nya Mate 20 Pro blir en storsäljare likt sina Huaweis tidigare modeller återstår att se. Klart är i alla fall att man i dagsläget är den näst största smartphone-tillverkaren i världen.