Foto: Ugis Riba / Shutterstock.com

Lanseringar

Just nu är alla teknikintresserades blickar vända mot Berlin och teknikmässan IFA. Här väntas en mängd spännande produkter offentliggöras, bland annat ett gäng mobiltelefoner från både Sony och LG.

Varje år hålls teknikmässan IFA, Internationale Funkausstellung Berlin. Mässan är en av världens största när det gäller konsumentelektronik och drar igång redan idag och pågår till 5 september. Det finns mycket att hålla koll på, bland annat väntas nya telefoner från Sony och LG presenteras.

Sony väntas bland annat presentera nya Xperia XZ3 medan mycket tyder på att LG kan presentera sin V40 Thinq på årets IFA-mässa.

Både Sony och LG kommer hålla i varsin presskonferens. Sony håller i sin på torsdag vid lunchtid och LG har kallat till presskonferens på fredag förmiddag.

Sonys nya XZ3 väntas få ny, snabbare processor

Det finns inte jättemycket information om nya Xperia XZ3 men rykten säger att den ska komma med den snabba processorn Snapdragon 845 och ha 6 GB ram samt 128 GB lagringsutrymme. 

Xperia-modellerna har tidigare varit kantig i formen, något som ändrades med XZ2 som fick en något mer rund design. Om Sony fortsätter på det spåret får vi kanske se på torsdag. För den som är intresserad av designen finns en bild som Mysmartprice kommit över som påstås vara nya XZ3. Enligt bilden ser det åtminstone ut som att man fortsatt på spåret med något mer rundade kanter.

LG V40 Thinq tar hjälp av AI för att förbättra fotofunktioner

PÅ mässan är det även möjligt att vi för första gången får ta del av LG:s nya V40 Thinq. Enligt rykten tyder mycket på att telefonen tar hjälp av artificiell intelligens för att förbättra vissa fotofunktioner. Även LG:s nya modell väntas, likt Xperia XZ3, få Snapdragon 845.

Utöver det finns inte många läcka specifikationer kring modellen.

Rykten säger att telefonen ska släppas nu i slutet på sommaren eller i början av hösten. Om man använder sig av IFA för att presentera telefonen eller kallar till ett eget event återstår att se.