Foto: testing / Shutterstock.com

Lanseringar

Motorolas nya flaggskepp Moto Z3 blir världens första mobiltelefon med stöd för 5G. Mobilen får stöd för det nya nätet genom ett tillbehör som kopplas till telefonen. Tyvärr för svenska kunder är mobilen bara tillgänglig i USA.

Moto Z3 är Motorolas nya flaggskepp och släpps 16 augusti i USA i samarbete med operatören Verizon. I samband med lanseringen kommer företaget även presentera ett tillbehör som ger telefonen stöd till Verizons kommande 5G-nät. 

Därmed blir Motorola första mobiltillverkaren i världen med en mobiltelefon som har stöd för 5G.

– Motorola är en ledande innovatör i mobilindustrin. Nu skriver vi historia igen som den första tillverkaren att erbjuda våra kunder 5G, skriver företaget på sin hemsida.

Moto Z3 blir enda telefon med stöd för 5G-modulen

5G-tillbehöret är ett så kallat Motomods, vilket ger telefonen utökade egenskaper. Motorola har flera telefoner med stöd för moduler, däremot kommer Moto Z3 till en början vara den enda med stöd för 5G-modulen. Planer finns dock på att göra modulen tillgänglig även för Moto Z2.

Precis som med alla andra mods från Motorola kommer den anslutas med ett magnetfäste på baksidan av telefonen.

Dataöverföringen blir tio gånger så snabb

Det nya 5G-nätet kommer innebära att Moto Z3-användarna får tio gånger så snabb dataöverföring, jämfört med 4G-nätet som används i dag. Dessutom kommer det nya mobilnätet vara betydligt mer stabilt än vad dagens nät är.

Modulen kommer ha ett inbyggt batteri på 2 000 mAh.

Flaggskeppet finns bara tillgängligt i USA

Alla svenskar som suktar efter det nya flaggskeppet kan sluta hoppas. När Moto Z3 lanseras gör den bara det i USA. Om telefonen kommer nå den europeiska marknaden står ännu inte klart.

Även 5G-modulen kommer vara exklusiv för den amerikanska marknaden.