Motorolas logga i guld mot husfasad.Nu är Motorolas nya X40 lanserad och kommer släppas på kinesisk mark senare i veckan. Det globala släppet beräknas ske i början av nästa år. Foto: Evgenia Parajanian/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu är Motorolas nya flaggskepp Motorola X40 officiellt lanserad och kommer finnas tillgänglig på den kinesiska marknaden från den 22 december. Mobilen landar på den globala marknaden i början av 2023, men då troligtvis under namnet Motorola Edge 40. Det skriver Mobil.se.

Motorolas nya flaggskepp X40 släpps i Kina två dagar innan julafton, medan övriga marknader får vänta tills i början av nästa år. Och på pappret verkar det vara en mobil som är värd väntan. 

Motorola X40 är till exempel en av de första mobilerna på marknaden som är utrustad med Qualcomms nya Snapdragon 8 Gen 2-chip med Adreno 740-GPU, vilket ska ge 25 procent bättre prestanda än föregångaren Snapdragon 8 Gen 1.

Oled-skärm med 165 Hz uppdateringsfrekvens

Motorola X40 har fått en bildskärm av Oled-typ på 6,7 tum, där uppdateringsfrekvensen ligger på imponerande 165 Hz. Enligt Mobil.se är uppdateringen dock “bara” Full HD+, vilket kan ha vissa negativa effekter på bildkvaliteten. Men det gör däremot att skärmen drar mindre ström, vilket kan förbättra batteritiden.

På tal om batteriet så har det en kapacitet på 4 600 mAh, och kan laddas både med sladd och trådlöst. Med sladd ligger laddeffekten på 125 W, och trådlöst på blygsamma 15 W.

Selfiekamera på 60 MP

Den bakre kameran är en trippelvariant med huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkel på 50 MP och en telefotokamera på 12 MP med 2x optisk zoom. I fronten hittar du en selfiekamera på hela 60 MP.

Kommer vara tillgänglig med fyra olika minneskonfigurationer

Motorolas nya flaggskepp kommer vara tillgänglig med fyra olika minneskonfigurationer. RAM-minnet ligger på 8 eller 12 GB och det interna lagringsminnet på mellan 128 och 512 GB.

Den billigaste modellen, 8 GB RAM och 128 GB internt, har en prislapp på strax över 5 000 kronor. Den dyrare varianten med 12 GB RAM och 512 GB internt minne beräknas kosta drygt 6 500 kronor.