hand håller upp den vikbara mobilen motorola razrMotorola förväntas presentera en ny version av den vikbara mobiltelefonen Motorola Razr i september. Foto: MonicaZ82/Shutterstock.com

Lanseringar

Enligt spekulationerna på mobilmarknaden kommer Motorola att presentera sin uppdaterade version av Motorola Razr, det vill säga Razr 2, i september. De första bilderna på den nya luren tyder på små yttre förändringar, men enligt Mobil.se ska det ha hänt betydligt mer under skalet. 

Vikbara Motorola Razr dök upp på den globala mobilmarknaden i februari 2020, och nu är tillverkaren snart redo att presentera en uppgraderad version. Det har under flera månader spekulerats om vilka egenskaper som blivit uppdaterade, men efter att de första bilderna på Motorola Razr 2 läckte ut förra veckan kan man fastställa att Motorola främst har satsat på förbättringar under skalet.

Hög prestanda och 5G-stöd

Enligt uppgifter, som till viss del fortfarande ska betraktas som spekulationer, kommer Motorola Razr 2 drivas av Qualcomms 7nm chipset Snapdragon 765 med stöd för 5G-anslutning. Det kraftfulla chipsetet ska kompletteras med ett RAM-minne på 8 GB och ett internt lagringsminne på 256 GB, vilket då är ett kliv upp från föregångarens RAM-minne på 6 GB och internminne på 128 GB. Både den bakre och främre kameran har fått högre upplösning och kommer att ligga på 48 respektive 20 MP.

Batteriets kapacitet har uppdaterats från 2 510 mAh till 2 845 mAh, och det ska även finnas stöd för 18 W snabbladdning. 

Inga större yttre förändringar

Till sitt yttre har Motorola Razr 2 många likheter med fjolårets modell. Skärmen ligger på samma 6,2 tum, men tillverkaren har gjort kanterna smalare och designen något smidigare, vilket gör att skärmen upplevs som större. Den nya Motorola Razr kommer som sin föregångare vara tillgänglig i färgerna svart och guld, men även i en variant som tillverkaren kallar Mercury Silver.

Mycket tyder på att vi kan vänta oss en presentation av Motorola Razr 2 i september med en eventuell säljstart i början av 2021. Det är i dagsläget inte klart när den nya mobiltelefonen släpps på den nordiska marknaden.