Motorolas logga på kontorsbyggnad i glas.För första gången lanseras Motorolas vikbara mobil Razr officiellt i Sverige. Foto: askarim/Shutterstock.com

Lanseringar

Motorolas vikbara mobil Razr har tidigare bara kunnat köpas på marknader utanför Sverige, men den nya modellen för 2022 lanseras även på våra breddgrader. Enligt Mobil.se kan vi se fram emot förbättringar på flera punkter, inte minst när det gäller prestandan och kamerasystemet.

Sverige och flera andra europeiska länder får nu för första gången vara med om en officiell lansering av den vikbara mobilen Motorola Razr (2022). Och tillverkaren har gjort flertalet förbättringar, enligt Mobil.se. 

Högre prestanda och 144 Hz skärmuppdatering

Årets Razr har givetvis fått det senaste systemchipet under huven, vilket ger betydligt högre prestanda jämfört med föregångsmodellen. Den vikbara OLED-skärmen har stöd för hela 144 Hz i uppdateringsfrekvens, och du kan nu hantera olika funktioner via den yttre skärmen utan att du behöver öppna mobilen.

Kamerauppsättningen är vässad och mer avancerad än någonsin

Enligt Motorola är kamerauppsättningen den mest avancerade någonsin i en vikbar mobil av det här slaget. Om de uppfyller förväntningarna och hur väl de står sig mot sina konkurrenter återstår att se. Det rör sig i alla fall om en huvudkamera på 50 MP och en ultravidvinkel på 13 MP. I toppen av den inre skärmen sitter en selfiekamera på 32 MP.

Tack vare den mindre skärmen på framsidan, Motorola kallar den Quick View Display, kan du ta selfies även med de yttre kamerorna.

Använd Razr 2022 som trådlös trackpad

Razr har stöd för funktionen Motorola Ready For, som gör att du kan ansluta mobilen till en dator eller tv och kolla på innehållet i mobilen på större skärm. Du använder mobilen som en slags trådlös trackpad.

Förboka din Razr 2022 redan idag

Motorola Razr 2022 har redan släppts till förbokning och beräknas vara redo för leverans den 11 november. Priset startar  på 11 500 kronor.