Smartphone med Motorola-logga på skärmen ligger på ett anteckningsblock. Bredvid ligger ett par hörlurar och en blyertspenna.Nya Motorola Moto G82 5G har en superskärm av P-OLED-typ och HD+-upplösning. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lanseringar

Motorola har lanserat en ny telefon i Moto G-serien: Moto G82 5G. Enligt Mobil.se kommer den att kosta 3 500 kronor, vilket ligger i den övre delen av deras billigaste prissegment. I nuläget finns inga uppgifter om att telefonen ska säljas i Sverige.

Det största fokuset för den här telefonen har varit skärmen. Det är en 6,6-tums P-OLED-skärm med HD+-upplösning. I stället för den vanliga färgrymden på 8 bitar har den här skärmen 10 bitars färgrymd. Uppdateringsfrekvensen ligger på 120 Hz.

Med tanke på den högkvalitativa skärmen är telefonen väldigt prisvärd.

Huvudkamera på 50 megapixel

Motorola verkar också ha satsat en hel del på kameran i denna telefon. På baksidan finns tre kameror totalt, och huvudkameran har en upplösning på 50 megapixel. De övriga två kamerorna är en vidvinkel på 8 megapixel och en makrokamera på 2 megapixel. Vidvinkelkameran används också som djupsensor.

Kameran har optisk bildstabilisering för att undvika att bilderna blir suddiga. Den har även en så kallad Night Vision-funktion för att ge bra bilder även i mörkret.

Övriga intressanta specifikationer

Förutom kameran och skärmen finns ett gäng andra intressanta saker med Moto G82 5G. Batteriet har en kapacitet på 5 000 mAh. När du köper telefonen får du med en 30-wattsladdare. Telefonen har stöd för snabbladdning.

Stereohögtalarna på Moto G82 5G är Dolby-kalibrerade. Högtalarljud är ju något som Motorola brukar briljera i. När det gäller operativsystem levereras telefonen med Android 12 samt Motorolas användargränssnitt My UX.

Telefonen kan köpas i grått eller vitt. Som namnet antyder har den även stöd för 5G. Den har 128 GB internt minne och 6 GB RAM-minne. Men som vi skrev ovan finns det ännu inget datum för svensk säljstart.