motorolas logga på dataskärmRedan i veckan kan Motorolas nya flaggskeppsmobil släppas

Lanseringar

Om spekulationerna om Motorolas nya flaggskeppsmobil stämmer kan vi förvänta oss ett släpp redan i veckan. Det blir den första luren med Qualcomms Snapdragon 870-chip, och när det gäller designen ska det finnas många likheter med Moto G 5G Plus. Det skriver Mobil.se.

Det finns mycket som tyder på att vi kommer få se ett nytt flaggskepp från Motorola landa på marknaden redan i veckan. Mobilens namn är inte officiellt ännu, men enligt de uppgifter som finns i dagsläget lutar det åt Edge S på den kinesiska marknaden och en av tillverkarens G-modeller på övriga marknader.

Yttre likheter med Moto G 5G Plus

Enligt Mobil.se tyder läckta produktbilder på att den nya telefonen kommer likna Moto G 5G Plus till sitt yttre. Skärmen är enligt uppgift en full HD-variant på 6,7 tum, och här ska det finnas plats för två kameralinser på 8 respektive 16 MP. På telefonens baksida hittar du ytterligare två linser, en på 64 MP och en på 16 MP, men även en djupsensor på 2 MP och ett laserbaserat fokussystem.

Utrustats med Qualcomms nya Snapdragon-chip

Motorolas nya mobil blir den första med Qualcomms Snapdragon 870-chip under skalet. Chipsetet har lanserats i syfte att passa flaggskeppstelefoner, men till en målgrupp som är något mer budgetorienterad. Minneskapaciteten landar troligtvis på 6, 8 eller 12 GB RAM och 128 eller 256 GB internt.

Om ryktena stämmer ska telefonen även komma med ett batteri på 5 000 mAh och stöd för 20 W snabbladdning.

Dubbla simkort och Andriod 11

Föga förvånande ska det nya flaggskeppet använda operativsystemsversionen Android 11. Det ska även finnas stöd för dubbla simkort. Priserna? Det är fortfarande oklart vad telefonen kommer kosta här i Sverige, men enligt Qualcomm kommer deras nya chip främst sitta i enheter med en prislapp under 800 USD-strecket.