skyltfönster med motorolas logga på skylt bakom en rad med tillverkarens mobilerMotorola släpper två nya mobiler i G-serien

Lanseringar

Motorola har beslutat att byta namngivningsstrategi när det gäller den populära G-serien, och nu släpps de två första mobilerna i den tionde generationen. Det är dock bara en av dem som landar på den nordiska marknaden, skriver Mobil.se

Motorola har just lanserat de två första mobilerna, Moto G10 och Moto G30, i den tionde upplagan av G-serien, och passar samtidigt på att byta namngivningsstrategi. Mobil.se har pratat med Motorolas relativt nya europeiska marknadschef James Atkins som berättar att den ”nya” G-serien ska ange mobilernas tekniska nivå genom olika nummer, vilket man hoppas ska göra det enklare för konsumenterna att hitta en matchande telefon.

Bara Moto G30 som kommer till den nordiska marknaden

Moto G10 är något enklare än sin systermodell Moto G30, men annars har de en hel del gemensamt. Båda två har bland annat ett batteri på 5 000 mAh, och en bildskärm på 6,5 tum som tar upp cirka 85 procent av telefonens framsida. G30 kan dock erbjuda högre uppdateringsfrekvens, och ska enligt uppgift även ha ett bättre kamerasystem. Visst är det tur att det är just Moto G30 som landar på våra nordliga breddgrader?

Snapdragon 662 under skalet

Motorola Moto G30 har utrustats med Qualcomms systemchip 662, vilket kanske inte är det snabbaste och mest kraftfulla chipet i tillverkarens sortiment, men med tanke på att mobilen placerar sig i mellansegmentet är det väl inget man kräva.

RAM-minnet ligger på 4 eller 6 GB, och internminnet på 128 B. Det finns plats för ett externt minneskort så om du behöver kan du utöka lagringen.

Fyra bakre kameror

På Moto G30:s baksida hittar du ett kamerasystem av typen quad, vilket med andra ord innefattar fyra olika linser. Huvudkameran är en vidvinkel på 64 MP, och backas upp av en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor på 2 MP.

Mobil.se saknar optisk zoom, men menar att huvudkamerans upplösning gör det möjligt att beskära bilderna och genom det få digital zoom. Du kan även spela in video i 1 080p vid 30/60 fps (foton per sekund).

Släpps i Sverige inom några veckor

Moto G30 är redan tillgänglig i ett par europeiska länder, men den svenska marknaden får vänta ytterligare några veckor innan mobilen kommer ut i butik. Det europeiska cirkapriset ligger på 180 euro, vilket innebär att det svenska borde landa på ungefär 2 000 kronor.