Bild från introduktionen av den tidigare modellen

Lanseringar

Samsungs projekt Galaxy Note 9 har omgärdats av många rykten. Nu är det dock troligt att mobilen ska visas för hela världen redan den 9:e augusti. Mobilen som blir flaggskeppet för tillverkarens större mobiltelefoner har hittills attraherat ett stort intresse hos mobilintresserade. 

Även om det inte är självklart att det är just Note 9 som ska presenteras i augusti är de flesta experter överens. Inbjudningar har nämligen skickats till relevanta medier och personer för ett evenemang som traditionellt inneburit att en ny smartphone introducerats. 

Samsung väntas avtäcka sin senaste modell 

Den nya mobilen, Note 9, som med all sannolikhet ska presenteras har fått ett stort medieintresse. I inbjudningen till evenemanget fanns det även en bild på en guldpenna, vilket många tror anspelar på just Note modellen. 

Detta eftersom att modellen är en av de få som är försedda med en penna för enklare manövrering över den stora skärmen. Färgen på pennan, guld, tros även innebära att mobilen kommer att ha en ny färg – guld. 

Evenemanget kommer att sändas direkt via internet, vilket innebär att förutom alla mediebolag kommer troligtvis en stor publik att sluta upp via internet. 

Den nya modellen har omgärdats av rykten 

Note 9 har minst sagt mött en hel del spekulation. Baserat på många olika faktorer har journalister såväl som privatpersoner försökt hitta vad mobilen faktiskt erbjuder. De rykten som hittills har fått störst spridning är följande enligt bl.a. The Verge

  1. Största batteriet någonsin. Många tror att mobilen kommer att erbjuda det största batteriet på marknaden. Spekulationerna kretsar kring ett 4000 Mah batteri, vilket onekligen skulle förbättra batteritiden avsevärt. 
  2. 6,4 tums Super-AMOLED. Samsung är kända för att inte snåla på skärmarna. Note 9 tros inte heller bli ett undantag med en stor och mycket högupplöst display.
  3. Upp till 512 GB lagring. Lagring i mobiltelefoner möter ofta mycket kritik. Att betala tusentals kronor för extra lagring gillar få, men med den nya modellen väntas inte detta bli ett problem. Med 512 GB lagring skulle mycket få personer lyckas fylla minnet. 
  4. Dubbelkamera 12 + 12 MP. De senaste mobilerna från Samsung har alla haft sofistikerade kamerasystem. Note 9 tros dock bli bättre än de alla, med en 12 MP-kamera, både bak och fram. 

Om dessa rykten stämmer är självklart omöjligt att säga. Förhoppningsvis bekräftas detta redan 9:e augusti.