Person lutar sig mot en limegrön mobil.Oneplus har släppt den nya mellanklassmobilen Nord CE 3 Lite 5G. Foto: Oneplus Sverige

Lanseringar

En ny mellanklass-mobil från Oneplus har sett dagens ljus. Oneplus Nord CE 3 Lite 5G kan förvisso inte erbjuda det allra bästa i prestandaväg, men enligt M3 finns det egenskaper och funktioner som överraskar med tanke på prisklassen.

Nord-tillägget i det tungvrickande modellnamnet Oneplus Nord CE 3 Lite 5G avslöjar att det alltså inte handlar om någon premiummobil, utan snarare om en lur i det lägre mellansegmentet. Det rekommenderade priset på svenska marknaden landar på 4 000 kronor.

Batteriet är höjdpunkten med Nord CE 3 Lite 5G

Prestandan är kanske inte den nya Nord-modellens starkaste egenskap, men med tanke på prisklassen är det inte heller något man kan förvänta sig. Batteriet däremot, är enligt M3 en av höjdpunkterna. Kapaciteten ligger på 5 000 mAh och det finns dessutom stöd för 67 W SUPERVOCC ultrasnabb laddning.

120 Hz skärmuppdatering överraskar

Under skalet sitter Qualcomms systemchip Snapdragon 695, och skärmen är en full HD-variant på 6,72 tum med 120 Hz i skärmuppdatering. Och precis som M3 påpekar är det senare inget som hör till vanligheterna i det här prissegmentet.

I kameraväg kan Oneplus Nord CE 3 Lite 5G erbjuda en huvudsensor på 108 MP (megapixel), vilket är första gången någonsin för en Oneplus-mobil. Den bakre kamerauppsättningen innefattar även en makrolins och en djupsensor, och i fronten sitter en selfiekamera på 16 MP.

Kommer i limegrönt och grått

Oneplus Nord CE 3 Lite 5G finns i färgerna limegrönt och grått. På den svenska marknaden verkar det bara vara minneskonfigurationen 8 GB RAM och 128 GB internlagring som gäller, men på den internationella marknaden ska det även finnas en variant med 8 + 256 GB.