Oneplus 8 ProOneplus lanserade så sent som i maj i år Oneplus 8 Pro. Redan inom kort kommer Oneplus att lansera sin nya flaggskeppsmodell Oneplus 8T. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Oneplus nya flaggskeppsmodell 8T har varit på gång ett tag, men nu har vi fått ett bekräftat datum på när den ska lanseras. Operatören meddelar att telefonen ska presenteras på ett onlineevent den 14 oktober klockan 16.00 svensk tid. Det skriver Mobil.se.

Oneplus avslöjade nyligen namnet på sin nya flaggskeppstelefon via sociala medier. Telefonen kommer att heta Oneplus 8T. Operatören har även skickat ut pressinbjudningar till ett onlineevent den 14 oktober, där den officiella lanseringen kommer att ske. Det återstår att se när telefonen kommer att börja säljas i Sverige.

Ännu inte helt säkert hur telefonen kommer att se ut

Vi vet fortfarande ganska lite om vilka funktioner och specifikationer Oneplus 8T kommer att ha. Det har inte heller förekommit särskilt många rykten om telefonen. Mobil.se rapporterade dock om information från en läcka som kom ut i början av september.

Enligt läckan ska telefonen ha en lika stor Amoled-skärm som Oneplus 8, alltså 6,55 tum. Skärmen kommer också att ha stöd för 120 Hz, med möjlighet att sänka uppdateringsfrekvensen till 60 Hz för att spara ström.

Det sägs också att Oneplus 8T kommer använda chipsetet Snapdragon 865 Plus med 8 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme. När det kommer till kameran ska telefonen ha fyra bakre kameror med en huvudkamera på 48 megapixel, en 16 megapixel vidvinkelkamera, 5 megapixel makrokamera och 2 megapixel porträttkamera.

Troligtvis blir det ingen Pro-modell

Oneplus har enligt Android Authority alltid lanserat en vanlig telefon och en Pro-telefon sedan 2019 års Oneplus 7-modell. Den här gången finns det dock inga uppgifter om att en Pro-version av 8T kommer att släppas.

Man kan då fråga sig vad priset kommer att ligga på och vilka funktioner som Oneplus 8T kommer att ha. Kommer det att vara en premiumtelefon eller en billigare telefon som tilltalar en större målgrupp? Det är något som bara framtiden kan utvisa.