Apple-butik med människor utanför.Knappt hunnit komma över en Iphone 13? I höst är det dags för Iphone 14 att äntra marknaden, och redan nu finns det gott om spekulationer om den nya seriens specifikationer. Foto: TonyV3112/Shutterstock.com

Rykten

I höst spås Apple släppa de nya Iphone 14-modellerna, men redan nu, bara ett par månader efter lanseringen av Iphone 13, finns det gott om läckor och spekulationer om vad vi kan vänta oss när de nya lurarna väl dyker upp. Det skriver Mobil.se.

Som vanligt så hinner en ny Iphone knappt landa på marknaden innan rykten och spekulationer om nästkommande modell börjar spridas som en löpeld. Även om den kommande Iphone 14 förmodligen inte kommer dyka upp förrän till hösten 2022, har det alltså redan läckt ut information om vilka specifikationer vi kan vänta oss.

Alla modeller kan få 120 Hz-skärmar

Jämfört med andra tillverkare har Apple legat lågt med att erbjuda skärmar som har stöd för 120 Hz uppdateringsfrekvens. Faktum är att det var Iphone 13 Pro och 13 Pro Max som bröt trenden när de dök upp i höstas.

Enligt analytikern Jeff Pu, från Haitong International Securities, ser det dock ut som att samtliga modeller i Iphone 14-serien kommer med ProMotion-bildskärmar med stöd för 120 Hz.

Enhetligt RAM-minne

De senaste uppgifterna tyder även på att Apple siktar på att göra mängden RAM-minne mer enhetligt mellan de olika modellerna, vilket ser ut att landa på 6 GB.

Ytterligare en intressant nyhet är att det tydligen inte ska finnas några planer på en Iphone 14 Mini-modell. Serien verkar dock fortfarande omfatta fyra olika modeller: Iphone 14 (standard), Iphone 14 Max, Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max.

Pro-modellerna får större lagringsutrymme

Skillnaderna mellan Pro-modellerna och de andra modellerna ska framför allt handla om kamerautrustningen och lagringsutrymmet, som i Pro-modellerna ska starta på 256 GB medan de andra får nöja sig med från 64 GB och uppåt.