Mobil med oneplus logga sticker upp ur ficka.Den 21 juni är det dags för Oneplus Nord CE 5G att nå den globala smartphonemarknaden. CE står för Core Edition, som syftar till att ge det absolut viktigaste men till lägre priser. Foto: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Lanseringar

Den 21 juni är det dags för ännu en familjemedlem i Oneplus Nord-serie att se dagens ljus på den globala mobilmarknaden. Nord CE 5G, där CE står för Core Edition, ska enligt M3 vara en telefon för dig som är ute efter det ”viktigaste” som exempelvis batteritid, kamera och minne, men till lägre priser.

Oneplus Nord-serien väntar tillökning och det handlar om Nord CE 5G som lanseras globalt den 21 juni. Denna Core Edition-modell är ytterligare en av tillverkarens satsningar i mellanprissegmentet, som vänder sig till dig som bara är ute efter det absolut viktigaste, som bra batteritid, kamera och relativt stort minne och lagring.

Nord CE 5G kommer ut i tre olika konfigurationer: 6 GB RAM och 128 GB internminne, 8 GB RAM och 128 GB internt eller 12 GB RAM och 256 GB internt. Priserna ligger på 3 290, 3 490 eller 4 290 kronor beroende på vilken minneskombination du väljer.

Utrustad med 5G-stöd

Precis som du kanske redan har förstått av namnet så har den nya mobilen stöd för 5G. Under huven sitter det årsgamla chipsetet Snapdragon 750G som du även hittar i många andra mobiler i samma prisklass som Nord CE 5G.

Bildskärmen är en 6,43 tums AMOLED-variant som har stöd för HDR 10+ och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Upplösningen ligger på 1 080 x 2 400 pixel, vilket i det långsmala formatet 20:9 ger en pixeldensitet på 410 ppi.

Bakre trippelkamera med en huvudsensor på 64 MP

På telefonens baksida sitter en trippelkamera som innefattar en huvudsensor på 64 MP, en ultravidvinkel på 8 MP med 119 graders synfält och en djupsensor på 2 MP. Du kan även spela in video i 4K.

I fronten hittar du en selfiekamera på 16 MP.

En lättviktare med ”tungt” batteri

I tider av stora och tunga mobiler känns det lite uppfriskande med en ny modell som Nord CE 5G som ”bara” klockar in på 170 gram. Det ska tilläggas att man ändå lyckats få in ett batteri på 4 500 mAh. Genom Oneplus egna Warp Charge 30T-teknik ska batteriet kunna nå 70 procent på cirka 30 minuter.

Oneplus Nord CE släpps som sagt globalt den 21 juni och färgerna som finns att välja på är silver, blått och svart. Tillverkaren kallar varianterna Silver Ray, Blue Void och Charcoal Ink.