Oneplusmobil bredvid gaming triggers och röd förpackning.Nu är det dags för en uppdaterad version av Oneplus budgetmobil 9R. Foto: Jack Skeens/Shutterstock.com

Lanseringar

Det är dags för Oneplus att släppa nytt, och nu handlar det om en T-variant av deras tidigare budgetlur Oneplus 9R. Oneplus 9RT bygger som sagt på budgetmodellen, men denna gång får vi se flera egenskaper som påminner om de dyrare flaggskeppen. Det skriver Mobil.se.

När Oneplus lanserade premiummobilerna Oneplus 9 och 9 Pro kom de även ut med den billigare, men fortfarande välpresterande, varianten Oneplus 9R. Tillverkaren kunde tack vare vissa nedgraderingar hålla priserna relativt låga, och 9R utrustades till exempel med det något enklare chipsetet Snapdragon 870 i stället för Snapdragon 888 som sitter i de två dyrare lurarna.

Nu kommer Oneplus ut med en variant av den tidigare budgetmobilen, nämligen Oneplus 9RT, men här har tillverkaren gjort en rad trevliga uppdateringar som gör telefonen till någon slags hybrid mellan budget och flaggskepp.

Oneplus 9 RT har utrustats med dyrare chipset

Till skillnad från den något enklare systermodellen har Oneplus 9RT utrustats med ett Snapdragon 888-chipset, det vill säga samma chip som sitter i Oneplus 9 och 9 Pro.

Huvudkameran ska också ha fått sig en liten finputsning och kan nu erbjuda en upplösning på 50 MP i stället för 48 MP och bildstabilisering. Makrokameran på 9 RT har däremot fått lägre upplösning.

Fortfarande 120 Hz uppdateringsfrekvens, men större skärm

Oneplus 9RT har fått en större bildskärm än sin föregångare, med 6,62 tum i stället för 6,55 tum. Uppdateringsfrekvensen är glädjande nog fortfarande 120 Hz och det finns även stöd för HDR10+.

Batteriets kapacitet ligger kvar på 4 500 mAh.

Oklart om Oneplus 9RT landar på europeisk mark

Oneplus 9RT har enligt Mobil.se bara släppts på den kinesiska marknaden, och det är i dagsläget fortfarande oklart om, och i så fall när, vi kan få se den nya mobilen på europeisk mark.