Oneplus logga mot mörkgrå vägg.Kan Oneplus nya flaggskepp erbjuda lika mycket konkurrenskraft som tillverkarens äldre toppmodeller? Det blir vi varse i februari när den nya luren släpps på europeisk mark. Foto: Robert Way/Shutterstock.com

Lanseringar

Kinesiska Oneplus har nu släppt sitt nya flaggskepp Oneplus 11 på sin hemmamarknad, medan den europeiska får vänta ett tag till. Enligt M3 ser specifikationerna riktigt lovande ut, men hur prisbilden ser ut är i dagsläget fortfarande oklart.

Precis som M3 påpekar så har Oneplus valt att gå en lite mer allmän väg på sista tiden, där man fokuserat på nya budgetsatsningar och annan hårdvara och inte lagt lika stort fokus på det som tidigare fick konkurrenterna att blekna. Det vill säga specifikationer i toppklass till låga priser.

Oneplus senaste toppmodell 10T bjöd kanske inte på något revolutionerande, utan var tvärtom ganska anonym, men kunde ändå leverera på de punkter som tidigare varit tillverkarens verkliga paradgrenar. Nu har tillverkaren släppt uppföljaren Oneplus 11 och det ska bli spännande att se om även detta flaggskepp besitter lite av den konkurrenskraft som man kunde se hos Oneplus äldre toppmodeller.

Bjuder på flaggskeppsprestanda och stort lagringsutrymme

Under huven på Oneplus 11 hittar vi givetvis Qualcomms senaste Snapdragon 8 Gen 2-chip, som backas upp av hela 16 GB RAM-minne och 256 eller 512 GB intern lagring. Det ska även finnas en variant med 12 GB och 256 GB internt. Utbudet kan dock variera mellan olika marknader.

Lovande specifikationer överlag

Skärmen är en Amoled-variant på 6,7 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens. Batteriet har en kapacitet på 5 000 mAh och stödjer 100W trådad laddning. Att ladda batteriet från 1 till 100 procent ska ta cirka 25 minuter. 

På mobilens baksida sitter en trippelkamera med huvudkamera, telefotolins och ultravidvinkel på 50, 32 respektive 48 MP. Kameratekniken står Hasselblad för.

Prislappen fortfarande okänd

Specifikationerna ser som synes mycket lovande ut, men om Oneplus 11 har en prislapp som står sig i konkurrensen blir vi inte varse förrän om en månad. Oneplus kommer nämligen hålla ytterligare ett lanseringevent för mobilen den 7 februari. Efter det kommer telefonen ut i butik även på våra breddgrader.