Närbild på vit nothing phone1.I juli lanseras uppföljaren till Nothings Phone 1 (på bilden) närmare bestämt Phone 2. Foto: tinhkhuong/Shutterstock.com

Lanseringar

Det har spekulerats vitt och brett om mobiltillverkaren Nothings kommande mobil Phone 2, men nu har grundaren Carl Pei själv avslöjat flera uppgifter om nytillskottet i en intervju med tidningen Forbes. I samma intervju berättar han även hur man planerar att etablera sig på den amerikanska marknaden och utmana Iphone, skriver Mobil.se.

Efter flera läckor och flitiga spekulationer om Nothings nya Phone 2 har grundaren Carl Pei valt att själv berätta lite mer om den nya enheten. Han bekräftar bland annat att de har utrustat Phone 2 med systemchipet Snapdragon 8 Plus Gen 1, vilket enligt Nothing själva är en mer beprövad modell än det nyare Gen 2-chipet. Pei avslöjar även att Phone 2 kommer med ett batteri på 4 700 mAh.

Phone 2 lanseras globalt i juli

Ett exakt lanseringsdatum finns fortfarande inte, men Pei berättar i alla fall att det globala släppet blir i juli. Tidigare har det bara varit tal om någon gång “under sommaren”, enligt Mobil.se.

Vill vara ett spännande Android-alternativ för yngre användare

I Forbes-intervjun berättar Carl Pei även om hur företaget planerar att ta sig in på den amerikanska mobilmarknaden och utmana Iphone. Pei menar att en av anledningarna till varför Iphone fortsätter att klättra förbi Android är att det helt enkelt saknas spännande alternativ, särskilt för yngre användare. Men det vill Nothing alltså ändra på.

Enligt företagets egen utsago finns det dessutom siffror på att det är mellan tre och fyra gånger fler användare som har övergett Iphone och gått över till Nothing jämfört med hur många som har lämnat Iphone för andra mobilmärken.