En bild på en iPhone XRGoogle Pixel 3 har lika bra kamera som iPhone XR. Foto: vladibulgakov / Shutterstock.com

Granskningar

För ett par veckor sedan rankade Dxomark iPhone XRs kamera som den bästa singelkameran på marknaden. Nu har Dxmark även testat nya Google Pixel 3s kamera och den uppnår precis samma resultat. Bästa mobilkamera på marknaden har Huawei P20 Pro.

Nuförtiden har de flesta premiumtelefonerna dubbla kameror eller i vissa fall trippla kameror. Det gör det lättare att få till ett kort skärpedjup och optisk zoom.

Det tillverkas dock fortfarande mobiltelefoner i den högre prisklassen med singelkameror.

Dxmark testar bildkvaliteten på olika mobiltelefoners kameror. För ett par veckor sedan testade man nya iPhone XR. Nu har man även testat kameran hos nya Google Pixel 3 och den uppnådde exakt samma resultat.

Bästa singelkameran på marknaden

När iPhone XR testades rankade Dxomark den som den bästa singelkameran på marknaden. Med andra ord innebär det alltså att Pixel 3 håller absolut högsta klass när det kommer till kameran.

Båda telefonerna fick 101 poäng i testet men den som själv vill jämföra kamerorna emellan kan glömma det. Pixel 3 finns nämligen inte tillgänglig i Sverige i dagsläget.

[Ads1]

Sämre än de bästa mobilkamerorna

Både iPhone XR och Google Pixel 3 fick bra betyg för att vara singelkameror men i jämförelse med de bästa mobiltelefonerna är modellerna en bra bit efter.

Samsungs senaste Galaxy Note 9, Xiamis Mi Max 3 och HTC:s modell U12+ har alla tre fått 103 poäng av Dxomark. iPhone XS Max fick bättre än så med 105 poäng och den mobilkameran som är allra bäst för tillfället sitter på nya Huawei P20 Pro. Den kinesiska telefonen fick 109 poäng vilket är klart bättre än någon annan konkurrent.