mobilförpackning från poco mot grå-vit bakgrundNu släpper Poco sina två nya flaggskeppsmobiler Poco F3 och Poco X3 Pro. Foto: Funstock/Shutterstock.com

Lanseringar

Poco, tidigare ett undermärke till Xiaomi, har precis lanserat två nya mobiltelefoner i flaggskeppssortimentet. Det handlar om den välutrustade 5G-luren Poco F3 och gaming-vänliga Poco X3 Pro, och enligt M3 kan vi till exempel vänta oss stora och högfrekventa bildskärmar, kraftfulla batterier och hög prestanda.

Efter att ha varit ett undermärke till den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi, opererar Poco nu framgångsrikt i egen regi. Senaste nytt är flaggskeppsmobilerna Poco F3 och Poco X3 Pro som båda två kommer med rätt imponerande specifikationslistor. Låt oss gå igenom några av de mest framstående delarna.

Poco F3 bjuder på 5G och ljud- och ljus-teknik i framkant

Om vi börjar med Poco F3 är det lika bra att gå direkt till det troligtvis mest intressanta i dessa tider. Och ja, telefonen har tack vare Qualcomms chipset Snapdragon 870 (5G) mycket riktigt stöd för 5G-anslutning. Som uppbackning finns antingen 6 eller 8 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB internminne, där priserna beroende på minneskonfiguration ligger på 349 eller 399 euro.

Bildskärmen är en Amoled Dot-display på 6,67 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens, och en toppljusstyrka på 1 300 nit. Ljudtekniken är signerad Dolby Atmos, och tack vare mobilens tredje mikrofon på baksidan ska det gå att zooma in ljudet tillsammans med dina foton.

På tal om kamera har Poco F3 en trippel sådan som innefattar en huvudlins på 48 MP, en ultravidvinkel på 8 MP och en makrolins på 5 MP. Med den främre kameran på 20 MP kan du bland annat ta snygga Night Mode-selfies. Telefonens batteri har en kapacitet på 4 520 mAh, där du med en 33 W snabbladdare ska kunna uppnå 100 procent laddning på 52 minuter.

Färgerna som finns att välja på är vitt, svart och blått.

Poco X3 Pro är en mobil för ”gamers och techisar”

M3 beskriver Poco X3 Pro som en mobil för ”gamers och techisar”. Telefonen körs med 4G-plattformen Snapdragon 860, som förvisso inte stödjer 5G, men erbjuder riktigt hög kraft och prestanda. Även här hittar du en bildskärm på 6,67 tum (en full HD Dot-display) och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Touch sampling rate ligger på 240 Hz.

På baksidan sitter en quad-kamera med en huvudlins på 48 MP, en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins och djupsensor, båda på 2 MP. Batteriets kapacitet ligger på hela 5 160 mAh och ska enligt uppgift hålla i upp till två dagar. När du väl behöver ladda kan du även här använda en 33 W snabbladdare.

Välj mellan 6 eller 8 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB internminne, där priset landar på 249 eller 299 euro. Poco X3 Pro finns i svart, blått och brons.

Oklart när Poco-mobilerna kommer till Sverige

I dagsläget finns det inga uppgifter när (om) mobilerna landar i Sverige, men det internationella släppet beräknas ske i slutet av mars.