vit huawei p smart-förpackning mot grön bakgrundHuaweis nya mobil i P smart-serien landar på svensk mark den 19 oktober. Foto: Robcartorres/Shutterstock.com

Lanseringar

Någon som undrat när Huawei släpper nytt i sin P smart-serie? Nu är det inte långt kvar. Från och med den 19 oktober finns mobiltelefonen Huawei P smart 2021 i svenska butiker, och enligt uppgift kan vi bland annat vänta oss högupplöst bildskärm, quad-kamera och extra stort batteri.

Huawei har just lanserat en ny mobil i sin P smart-serie. Det handlar om Huawei P smart 2021 som sägs kunna kombinera prestanda, design och innovation till ett pris som placerar sig i tillverkarens budgetsegment.

Huawei P smart 2021 har måtten 165,7 x 76,9 x 9,3 millimeter, och väger 206 gram. Det är med andra ord inte en av marknadens minsta eller lättaste telefoner vi har att göra med, men det kan vara priset man får betala för ett batteri på hela 5 000 mAh.

En bildskärm signerad Huawei

Bildskärmen är en Full HD display på 6,67 tum, som i förhållande till telefonens totala yta utgör 84,3 procent. Upplösningen ligger på 2 400 x 1 080 pixel, vilket i det långsmala bildformatet 20:9 ger en pixeldensitet på 395 ppi. Enligt Huawei ska skärmen bjuda på en upplevelse utöver det vanliga, vilket med tanke på siffrorna ovan inte låter helt orimligt.

Både möjligheter och begränsningar under skalet

Under skalet hittar vi det relativt nya chipsetet Kirin 7120A, samt 4 GB RAM-minne och 128 GB internt lagringsminne. Ett stort plus är att du har möjlighet att utöka lagringen upp till 512 GB med ett externt minneskort.

Operativsystemet är Android 10 med det senaste användargränssnittet EMUI 10.1, men det bör tilläggas att tillgången till Google Plays tjänster nu är borta. Här är det Huaweis egen appbutik AppGallery som gäller, där du bland annat kan ladda ner Swish, BankID, Foodora och Storytel.

Quad-kamera med AI-teknik

På telefonens baksida sitter en quad-kamera, som alltså inkluderar fyra olika linser.  Huvudkameran, en vidvinkel på 48 MP, assisteras av en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 2 MP och en djupsensor även den på 2 MP. För att optimera fotomöjligheterna har Huawei utrustat kamerasystemet med AI-teknik. Förutom att fotografera kan du även spela in videor i 4K eller i 1 080p vid 30 foton per sekund.

Selfiekameran i fronten är en vidvinkel på 8 MP, som har en inbyggd skönhetsfunktion, men även en 120 graders ultravidvinkelfunktion som till exempel ska göra det enklare att få till riktigt bra groupies (selfie-gruppbilder).

I butik den 19 oktober

Huawei P smart 2021 kommer ut i svenska butiker den 19 oktober med ett rekommenderat pris på 2 490 kronor. Färgerna du kan välja mellan är Midnight Black, Crush Green och Blush Gold.