Xiaomis logga på pelare i butik.Om ryktet stämmer överens med verkligheten kan vi få se två olika modeller av Xiaomis kommande flaggskepp 12 Ultra i början av nästa år. Foto: Robert Way/Shutterstock.com

Rykten

Nu florerar rykten om att Xiaomi kommer att släppa två olika versioner av det nya flaggskeppet Xiaomi 12 Ultra: Xiaomi 12 Ultra och Xiaomi 12 Ultra Enhanced Edition. Enligt Mobil.se verkar det dessutom som att ett samarbete mellan Xiaomi och kameratillverkaren Leica nu är klart, och att 12 Ultra kommer utrustas med Leica-linser.

Det ser ut att kunna bli två olika varianter av Xiaomis kommande flaggskeppsmobil Xiaomi 12 Ultra, nämligen 12 Ultra och 12 Ultra Enhanced Edition. Enligt Mobil.se är det tydligen så kallade kodgrävare hos Xiaomi som har hittat referenser i programkoden som tyder på att det är två telefonmodeller som är under utveckling. Modellerna går för närvarande under namnen Thor och Loki, där den första ska vara standardvarianten medan Loki då ska vara Enhanced Edition-variantens alias.

Det finns ännu inga uppgifter om skillnaderna

I dagsläget finns det inga uppgifter om vilka skillnader som finns mellan de båda modellerna. Det man har sett är däremot att både standard- och Enhanced-modellen ska utrustas med Qualcomms nya värstingchip som inofficiellt har fått namnet Snapdragon 898, men just nu går under benämningen Snapdragon 8 gen1.

Samarbete med Leica är klart

Andra rykten som har florerat på senaste tiden är ett samarbete mellan Xiaomi och kameratillverkaren Leica. Och ryktet verkar stämma överens med verkligheten. Man har nyligen mer eller mindre kunnat konstatera att de båda 12 Ultra-modellerna kommer utrustas med kamerauppsättningar med fyra sensorer, en primär GN5-sensor från Samsung på 50 MP och tre andra sensorer på 48 MP, och att det är Leica-linser som gäller.

Kommer ut på marknaden under det första kvartalet 2022

Xiaomis nya flaggskepp beräknas landa på marknaden efter den ”vanliga” 12-serien, det vill säga någon gång under det första kvartalet 2022.