Hand på väg att öppna svart iphone-förpackning.Den fjärde versionen av mellanklassmobilen Iphone SE dyker troligtvis upp under 2025. Foto: Media Whale Stock/Shutterstock.com

Rykten

Det har florerat många rykten kring den fortfarande ej utannonserade Iphone SE 4, bland annat att produktionen skulle ha stoppats. Men enligt information från MacRumors verkar utvecklingen av den fjärde upplagan av Iphone SE pågå för fullt. Vi ska dessutom kunna se fram emot en rad trevliga nyheter. Det rapporterar Mobil.se.

Ett tag verkade det som att vi kanske inte skulle få se en fjärde version av Apples mellanklassmobil Iphone SE, men nu har det läckt information som tyder på det motsatta. 

Det är den Apple-fokuserade nyhetssajten MacRumors som har varit i kontakt med källor som i sin tur har berättat att utvecklingen av Iphone SE 4 är på gång. Den nya mobilen sägs dessutom kunna erbjuda betydligt fler nyheter än föregångaren Iphone SE 3.

Ny design som sätter punkt för hemknappen

Iphone SE 4, som för tillfället går under kodnamnet D59, ska enligt den läckta informationen få en ny design som bland annat sätter punkt för Iphones hemknapp. Istället kommer man använda en modifierad version av Iphone 14:s chassi, det vill säga den fysiska ramen som håller och skyddar telefonens inre komponenter. Det kan också innebära att Iphone SE 4 får en skärm på 6,1 tum.

Man kommer bland annat att behöva modifiera bakplattan, eftersom Iphone SE 4 har en kameralins medan Iphone 14 har två.

Får troligtvis Face ID istället för Touch ID

Andra spaningar är att Iphone SE 4 kommer få Face ID istället för Touch ID på sidoknappen, och inte helt överraskande usb-C-port istället för Lightning. Troligtvis kommer SE 4 även att utrustas med den nya åtgärdsknappen (action button), som introducerades i samband med Iphone 15-lanseringen.

Lansering kan ske nästa år eller 2025

När lanseringen av Iphone SE 4 kommer ske är fortfarande oklart. Vissa källor menar att det kan bli redan nästa år, medan MacRumors räknar med att det blir aktuellt först någon gång under 2025.