Samsung-montrar med blurrade människor runtom.Efter en liten miss av Samsungs egna webbplats Colombia är det nu klart att tillverkarens nästa Galaxy Unpacked-event kommer gå av stapeln den 1 februari. Foto: Mahony/Shutterstock.com

Lanseringar

Enligt läckaren Ice Universe var Samsungs webbplats Colombia lite för snabba med publiceringen och råkade avslöja datumet för tillverkarens nästa lanseringsevent Galaxy Unpacked. Och precis som det har ryktats om tidigare så blir det den 1 februari som vi kommer få en närmare presentation av den nya mobilen Galaxy S23. Det rapporterar Mobil.se

Efter Columbias lilla snedsteg har sidan med informationen om det kommande Galaxy Unpacked-eventet tagits bort. Men det är alltså den 1 februari du ska markera i kalendern om du har väntat på att få veta mer om Samsungs nya mobilserie Galaxy S23.

Publicerade bilder på Galaxy S23:s kamera

Tillsammans med informationen om eventet publicerade Colombia även en bild på Galaxy S23:s tre kamerasensorer. Det verkar som att vi kan vänta oss en huvudkamera, en vidvinkel, en ultravidvinkel och en sensor med optisk zoom. Och enligt relativt säkra uppgifter ska minst en av dessa ligga på 200 MP.

Blir tre olika modeller

Om man ska tro tidigare spekulationer kommer Samsung att släppa tre modeller i den nya Galaxy S23-serien. Närmare bestämt standardmodellen S23, S23 Plus och värstingen S23 Ultra. Galaxy S23 och S23 Ultra ska finnas tillgänglig i fyra färger: gräddvitt, ljuslila, mörkgrönt och svart. Samsung kallar nyanserna Cotton Flower, Misty Lilac, Botanic Green och Phantom Black.

Minst 256 GB intern lagring

Det finns även rykten som säger att Galaxy S23 blir den första av Samsungs premiummodeller som får ett Snapdragon-chip på samtliga marknader. Tidigare har nämligen de telefoner som kommer till oss i Europa och Sverige haft tillverkarens egna Exynos-chip under huven.

Enligt Mobil.se tyder nya rykten på att Samsung har slopat alternativet med 128 GB internt lagringsutrymme och nu kommer erbjuda 256 GB som lägst.