tre mobiler i samsung galaxy s20-serienSamsung Galaxy S20-serien uppdateras nu för att kunder med abonnemang hos Telia och Tele2 ska kunna surfa i 5G-nätet. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Mobilnät

Den 12 juni lanserade Samsung en mjukvaruuppdatering för sin Galaxy S20-serie. Uppdateringen innebär att kunder med ett abonnemang hos Telia och Tele2 nu kommer att kunna koppla upp sig mot 5G och njuta av alla nya upplevelser som femte generationens nätverk för med sig.

Utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige kan inte ha gått någon förbi, och i takt med att nätet breder ut sig i landet kan allt fler operatörer erbjuda 5G-uppkoppling till sina kunder. Nu har Samsung påbörjat en 5G-uppdatering av mjukvaran i Galaxy S20 5G, Galaxy S20+ och Galaxy S20 Ultra, som inledningsvis riktar sig till kunder med abonnemang hos Telia eller Tele2. 

5G ska ta användarupplevelsen till nya nivåer

5G innebär snabbare uppkoppling, och enligt många operatörer och tillverkare, även helt nya upplevelser. HD-streaming, onlinespel direkt i mobilen och uppladdning av videomaterial kommer inte längre vara några problem, utan gå snabbt och smidigt även om de yttre förutsättningarna inte är de bästa.

Enligt Oscar Otteborn, Samsung Nordens head of IM, kommer 5G ta användarupplevelsen till helt nya nivåer. Han är glad över att man nu har påbörjat uppdateringen av Galaxy S20-serien så att ännu fler ska kunna njuta av fördelarna som femte generationens nätverk för med sig.

– Oavsett om du vill ladda ner filmer, dela tunga filer eller spela i mobilen utan att det hackar så innebär 5G helt nya möjligheter, säger han i ett pressmeddelande.

Nya uppdateringar för fler operatörer

5G-uppdateringen av Galaxy S20-serien sker automatiskt mellan den 12 och 19 juni och är alltså anpassad just för Telia och Tele2. Kunder som har ett 5G-abonnemang hos sin operatör och befinner sig på en plats med 5G-täckning kan koppla upp sig mot det nya nätet. Enligt Samsung kommer de att lansera nya uppdateringar anpassade för andra operatörer allt eftersom 5G-nätet byggs ut.