Olika enheter i samsungs nya s23 fe-serie mot mintgrön bakgrund.Snart släpper Samsung flera olika enheter i sin FE-serie Foto: Pressbild/Samsung.com

Lanseringar

Nu har Samsung gjort en officiell presentation av nya enheter i sin FE-serie, där mobilen Galaxy S23 FE förmodligen har varit det främsta ämnet för rykten och spekulationer. Enligt Mobil.se kommer den nya luren dyka upp i Sverige inom en snar framtid, men än så länge finns inget exakt datum.

Efter otaliga rykten och spekulationer står det nu klart att Samsung snart släpper den nya mobilen Galaxy S23 FE, och även två nya surfplattor och hörlurar i FE-serien. Exakt vilket datum mobilen når svensk mark håller Samsung dock fortfarande för sig själv, men enligt Mobil.se bör det inte dröja allt för länge.

Inget Snapdragon-chip på den europeiska marknaden

I Samsungs beskrivning av Galaxy S23 FE framgår det inte vilket systemchip telefonen har utrustats med, men Mobil.se har hört sig för och fått veta att det är tillverkarens egna Exynos 2200 som gäller för modellen som kommer till den europeiska marknaden. 

Det blir med andra ord lite av en tillbakagång till chipet som sitter i fjolårets Galaxy S22-serie.

6,4-tumsskärm och trippelkamera

Galaxy S23 FE har en AMOLED-skärm på 6,4 tum med adaptiv uppdateringsfrekvens på upp till 120 Hz. På baksidan sitter en trippelkamera som inkluderar en huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkel på 12 MP och en telefotokamera på 8 MP med 3 x optisk zoom. I fronten finns en selfiekamera på 10 MP.

Batteriet har en kapacitet på 4 500 mAh och stödjer snabbladdning upp till 25 W. Någon 25 W-laddare följer dock inte med på köpet, utan måste köpas separat.

Priset fortfarande oklart

Samsung Galaxy S23 FE kommer med 8 GB RAM-minne och antingen 128 eller 256 GB internlagring. Du ska kunna välja mellan färgerna Mint, Cream, Graphite, Purple, Indigo och Tangerine. De två sistnämnda verkar dock vara exklusiva för beställningar via Samsung.com.

Vad prislappen landar på är ännu oklart, men enligt Mobil.se ska Samsung gå ut med både svenska priser och säljstart inom kort.