Samsungs logga på stor byggnad.Jämfört med tidigare Galaxy S-serier har Samsung valt att sänka produktionsmålen rätt rejält för kommande Galaxy S22, enligt uppgifter från tidningen The Elec. Foto: Arcansel/Shutterstock.com

Rapporter

Enligt den koreanska branschtidningen The Elec ska Samsung ha skruvat ner produktionsmålen rätt rejält inför den kommande lanseringen av Galaxy S22-serien. Tillverkaren räknar i dagsläget med 20 miljoner producerade mobiltelefoner, där standardmodellen står för hälften och plus- och ultra-modellen för 20 respektive 30 procent. Det skriver Mobil.se.

Samsungs nya Galaxy S22-serie står för dörren, och som vanligt har spekulationerna florerat friskt både kring specifikationerna och lanseringsdatumet. Det som hör till ovanligheterna är dock Samsungs egna produktionsmål som nu är lägre än normalt, särskilt med tanke på att det handlar om en S-serie. Jämfört med Galaxy S21 har Samsung nu minskat målet med 10 miljoner enheter.

Räknar med 20 miljoner producerade enheter

Enligt uppgifter från branschtidningen The Elec räknar Samsung med totalt 20 miljoner producerade enheter, där standardvarianten står för hälften, plusmodellen för 20 procent och ultramodellen för 30 procent.

Pandemins följder ligger bakom beslutet

Enligt uppgifterna från The Elec ska det dock inte vara på grund av misstankar om dålig försäljning som Samsung har valt att sänka produktionsmålen. Tillverkaren sägs snarare vilja ta höjd för effekterna av pandemin, till exempel komponentbristen och strulet med leveranserna som i stort sett hela telekombranschen har drabbats av.

Med detta sagt kan Samsung fortfarande höja produktionsmålen längre fram, vilket de till exempel gjorde med fjolårets mobilmodell. Inget är skrivet i sten.

Årets S-modell är mer kompakt

Både standard- och plusmodellen ska enligt uppgifterna få mindre bildskärmar än sina föregångare, med en storlek på 6,1 respektive 6,6 tum. Galaxy S22 Ultra ska däremot få en lika stor bildskärm som föregångaren S21 Ultra. En side note, no pun intended, är att S22 Ultra sägs komma med ett fack för en penna, vilket tyder på att den kommer ersätta tillverkarens Note-serie.