samsungmobiler i olika färger mot vit bakgrundDen 2 oktober kommer nytillskottet Samsung Galaxy S20 FE ut på marknaden. Tillverkaren utlovar stor kraft och avancerade funktioner

Lanseringar

Samsung Galaxy S20-serien har gång på gång utsetts till en av marknadens absolut vassaste. Nackdelen har varit de höga priserna, men Samsung har lyssnat på sina kunder och släpper nu en billigare variant i den populära premiumserien. Säljstart för Samsung Galaxy S20 FE är den 2 oktober.

Är du en av dem som gått och suktat efter en telefonmodell i Samsungs Galaxy S20-serie men ryggat tillbaka av de höga priserna? Du är inte ensam. S20-serien är en av Samsungs absolut populäraste och samtliga modeller anses i dagsläget höra till mobilmarknadens toppskikt, vilket såklart även gjort avtryck på prislappen. Men den 2 oktober släpps Samsung Galaxy S20 FE, som sägs erbjuda stor kraft men till lägre pris.

– Galaxy S20 FE är en del av S20-familjen och en riktig premium-smartphone, men till ett pris som gör den tillgänglig för fler. Vi har lyssnat på våra Galaxyanvändare och inkluderat de mest uppskattade funktionerna i S-serien, säger Sebastian Wirhed, produktchef mobiltelefoner på Samsung Electronics Nordic, i ett pressmeddelande.

Hög prestanda med eller utan 5G-stöd

Samsung Galaxy S20 FE finns i en 4G-variant såväl som i en 5G-redo variant. Telefonen kommer med 6 eller 8 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB internminne, vilket kan utökas upp till 1 TB med ett externt micro SD-minneskort.

Batteriets kapacitet ligger på 4 500 mAh och det finns dessutom stöd för 25 W supersnabb laddning och 15 W trådlös snabbladdning.

Högfrekvent skärm och maxad kamera

Bildskärmen på 6,5 tum är av typen Infinity-O Super AMOLED och har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Det ger följsamma bilder och en riktigt bra användarupplevelse när du surfar och streamar såväl som när du spelar online-spel.

På telefonens baksida finns en trippelkamera som innefattar vidvinkel, ultravidvinkel och telefotolins med optisk zoom. Selfiekameran i fronten är en vidvinkel på hela 32 MP. Med hjälp av AI-teknik kan du enkelt experimentera med dina bilder, och få riktigt proffsiga resultat.

Kan förbokas redan nu

Samsung Galaxy S20 FE släpps som sagt på fredag den 2 oktober, men kan redan nu förbokas. Telefonen är tillgänglig i vitt, marinblått, ljuslila, orange, rött och mintgrönt. Priset för 4G-varianten ligger på 7 490 kronor, medan priset för 5G-varianten beräknas landa på 8 490 kronor.