Fram och baksida på nya samsung galaxy a14.Snart kommer Samsungs lågprismodell Galaxy A14 till oss i Sverige. Foto: Samsung.com

Lanseringar

Budgetmobilen Samsung Galaxy A14 presenterades första gången under CES (Consumer Electronics Show) i januari tidigare i år, och nu kommer den till den svenska marknaden. Enligt Mobil.se kan vi vänta oss att luren dyker upp i flera olika versioner, både med och utan 5G.

Nu är det alltså snart dags för den svenska marknaden att ta emot ännu en lågprismobil signerad Samsung. Det handlar om Galaxy A14, som enligt Mobil.se ska finnas i flera olika versioner med eller utan 5G. 

Uppger inte vilket chipset som gäller

Specifikationerna verkar i dagsläget fortfarande vara lite oklara, och Samsung uppger till exempel inte vilket chipset som gömmer sig under skalet. Vissa uppgifter pekar på att det blir Exynos 850 eller Mediatek Helio G80 för 4G-varianten, och Exynos 1330 eller Mediatek Dimensity 700 för 5G-varianten.

Galaxy A14 kommer med andra ord troligtvis ha olika chipset på olika marknader.

Båda modellerna har en LCD-skärm på 6,6 tum

Något som är säkrare är att båda modellerna har utrustats med LCD-skärmar på 6,6 tum. Upplösningen ligger på 2 080 x 1 080 pixel. 5G-modellens skärm verkar ha stöd för 90 Hz i uppdateringsfrekvens, men det är oklart vad som gäller för 4G-modellen.

Både 4G- och 5G-modellen ska ha en trippel bakre kamera, varav en huvudkamera på 50 MP. Enligt specifikationerna som finns i dagsläget är det bara 4G-modellen som har en ultravidvinkel, men som sagt så bör vissa uppgifter tas med en nypa salt.

Kostar från 2 400 eller 2 700 kronor beroende på modell

Samsung Galaxy A14 kommer i färgerna svart, grön och silver. Det ska även finnas en mörkröd variant, men utbudet kan ju variera mellan olika marknader. 

På den svenska marknaden verkar det vara 4 GB RAM-minne och 64 eller 128 GB intern lagring som gäller, och priset ligger på från 2 400 kronor för 4G-modellen och från 2 700 kronor för 5G-modellen.