Tre varianter av samsungs nya galaxy a22 5G-mobil.Den 1 juli släpper Samsung sina nya Galaxy 22 5G på den svenska marknaden. Telefonen kommer i tre olika färgvarianter och kan precis som namnet avslöjar bjuda på 5G till överraskande lågt pris. Foto: Pressbilder/Samsung Sverige

Lanseringar

Samsung presenterade nyligen sitt senaste tillskott i A-serien, nämligen Galaxy A22 5G, där man precis som med de andra A-modellerna strävar efter att göra hög prestanda och spännande teknik tillgänglig för fler genom låga priser. Förutom 5G-stöd bjuder den nya telefonen även på en trippelkamera, stort batteri och en 6,6 tums Infinity-V-skärm.

Alla Samsung-fantaster kan markera 1 juli i kalendern för då släpps nämligen nytillskottet Galaxy A22 5G på svensk mark, och precis som de andra modellerna i serien ska den nya luren bjuda på avancerad teknik och spännande funktioner till ett mer överkomligt pris.

​–  Med Galaxy A22 5G befäster Samsung sitt löfte om att erbjuda tillgängliga enheter utan att tumma på kvaliteten. Enheten har både en imponerande skärm, är 5G-redo och erbjuder därmed konsumenterna nästa generations hastighet och prestanda. Ett efterlängtat tillskott i vår växande Samsung Galaxy A-serie, säger Sebastian Wirhed, produktchef på Samsung Electronics Nordic AB, i ett pressmeddelande.

Samsung utlovar maffig bildskärmsupplevelse

Enligt Samsung själva ska bildskärmen alltså bjuda på en upplevelse utöver det vanliga. Om detta stämmer även i verkligheten återstår ju att se, men specifikationerna bådar i alla fall gott. Galaxy A22 5G har en 6,6 tums Infinity-V-skärm med FHD+. Oavsett om du streamar film och serier eller spelar online-spel kan du glädjas åt uppdateringsfrekevensen på 90 Hz som ökar responsiviteten och gör det visuella mer följsamt.

Med ett batteri på hela 5 000 mAh behöver du inte heller vara rädd att bli avbruten i dina nätaktiviteter i första taget.

Mångsidig trippelkamera

På telefonens baksida hittar du en trippelkamera som innefattar en huvudkamera på 48 MP (megapixel), en ultravidvinkel på 5 MP och en djupkamera på 2 MP. Du får med andra ord en kamerauppsättning som du kan använda för många olika fototillfällen. Du som är inne på filmspåret kan spela in video i 1 080p vid 30 fps (foton per sekund).

I en droppformad sensorpanel i fronten sitter en selfiekamera på 8 MP.

Kommer bara med en minneskonfiguration

Samsung Galaxy A22 5G verkar bara komma med en minneskonfiguration, i alla fall på den svenska marknaden, nämligen 4 GB RAM och 64 GB internt. Det är väl i lägsta laget, men med tanke på prislappen som ligger på cirka 2 490 kronor kan man kanske inte begära så mycket mer.