samsung galaxy z flip uppfälld på rosa bordNu har Samsung utrustat sin vikbara mobil Galaxy Z Flip med 5G-stöd. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Från och med den 7 augusti kan man på utvalda marknader hitta Samsungs vikbara mobiltelefon Galaxy Z Flip med 5G. Enheten är den första i Galaxy-serien som utrustats med det kraftfulla chipsetet Snapdragon 865 Plus 5G, vilket innebär förbättrad prestanda, innovativ teknik och användarvänlig datahantering.

Det var i februari 2020 som den vikbara mobilen Samsung Galaxy Z Flip först såg dagens ljus. Samsung har sedan dess gjort regelbundna uppdateringar av enheten, men nu satsar man rejält och utrustar Galaxy Z Flip med Qualcomms värstingchip Snapdragon 865 Plus med 5G.

– Vi är glada att ta nästa generations hastighet och anslutning till Galaxy Z Flip, som blir ett nytillskott i Samsungs portfölj av 5G-enheter. Med detta hoppas vi kunna möjliggöra för fler meningsfulla upplevelser för våra konsumenter, säger Sebastian Wirhed, produktchef på Samsung Norden, i ett pressmeddelande.

Galaxy Z Flip behåller sin smidiga form

Även om Samsung har behövt addera vissa komponenter för att kunna ansluta Galaxy Z Flip till 5G, har tillverkaren sett till att bibehålla enhetens smidiga och kompakta form. Uppfälld har Galaxy Z Flip 5G måtten 167,3 x 73,6 x 7,2 millimeter, och ihopfälld 87,4 x 73,6 x 17,3 millimeter. Vikten ligger på 183 gram.

Nya spännande funktioner

Samsung Galaxy Z Flip 5G kommer med en rad nya funktioner, som enligt Samsung ska göra användarupplevelsen till något utöver det vanliga.

Samsung Galaxy Z Flip 5G erbjuder bland annat

  • Flex-läge
  • Multitasking
  • App Pair
  • Multi-window Tray

Släpps på utvalda marknader 7 augusti

Samsung Galaxy Z Flip 5G kommer i färgvarianterna Mystic Gray och Mystic Bronze. Det rekommenerade priset ligger på cirka 17 790 kronor, och för det får du 8 GB RAM-minne och 256 GB internt lagringsminne.

Enligt uppgift släpps Galaxy Z Flip 5G på utvalda marknader från och med den 7 augusti, men det är i dagsläget inte fastställt när den uppdaterade enheten når svensk mark.