Hand trycker på skärmen på en samsung galaxy a52-mobil.Förra året landade Samsungs Galaxy A52-modeller på marknaden och nu verkar det snart vara dags för uppföljaren Galaxy A53 5G att göra entré. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Att Samsungs A-serie kommer utökas med modellen Galaxy A53 5G har stått klart ett tag, och nu verkar det som att tillverkaren är nära en officiell lansering av den nya luren. Det rapporterar Mobil.se.

Samsungs A-serie har blivit en av tillverkarens populäraste och utökas med flertalet modeller varje år. Och nu är det dags igen. Samsung Galaxy A53 5G ska enligt uppgift ha certifierats hos China Compulsory Certificate (3C) och Bureau of Indian Standards (BIS), vilket tyder på att en officiell lansering är att vänta inom en snar framtid.

Exynos 1 200-chip under huven och 6 GB RAM-minne

Om man ska tro tidigare läckor kommer Gaalxy A53 5G komma utrustad med ett Exynos 1 200-chip, som alltså stödjer 5G-anslutning. GSMArena har publicerat samma uppgifter. RAM-minnet ska ligga på 6 GB och den interna lagringen på 128 GB, och enligt GSMArena ska det även finnas varianter med 8 GB RAM och 128 eller 256 GB intern lagring.

Kan få Super Amoled-skärm med 120 Hz uppdatering

Samsung Galaxy A53 5G verkar ha fått en Super Amoled-skärm på 6,5 tum, i alla fall enligt GSMArena. Uppdateringsfrekvensen ligger på 120 Hz, och det ska även finnas stöd för FHD+-upplösning och inbyggd fingeravtrycksavläsning.

Den bakre kamerauppsättningen ska innefatta fyra olika linser: en huvudkamera på 64 MP, en ultravidvinkel på 12 MP, en makrolins på 5 MP samt en djupsensor på 5 MP.

Stöd för 25 W snabbladdning, men levereras med 15 W-laddare

Enligt Mobil.se tyder certifieringen på att den nya Galaxy A-mobilen levereras med en 15 W-snabbladdare, det vill säga precis som fjolårets A52-modeller. Då hade dock själva mobilerna stöd för 25 W-laddning, och det verkar även vara fallet med A 53 5G.