Hand håller upp lila samsung galaxy a52-mobil.Samsung håller på att förändra sin hantering av operativsystemsuppdateringar, som kan öka distributionstakten i Europa. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Lanseringar

Just nu jobbar Samsung med förändringar i sin hantering av operativsystemsuppdateringar, vilket kan innebära att uppdateringarna kommer ut snabbare på den europeiska marknaden än tidigare. Det nya distributionssystemet infördes egentligen redan i och med lanseringen av Galaxy A52, men ska nu även omfatta fler modeller. Det skriver Mobil.se.

Tack vare en förändring i Samsungs distribution av operativsystemuppdateringar ser det ut som att tillverkaren kommer kunna göra uppdateringar av Galaxy-mobiler tillgängliga snabbare på den europeiska marknaden än tidigare.

Hela Europa kan ta del av samma uppdatering

Precis som Mobil.se påpekar har uppdateringar av firmware, det vill säga fast programvara, tidigare bundits till en Country Specific Code, CSC. Alla länder har med andra ord haft sin egen kod. Men i samband med lanseringen av Samsung Galaxy A52, och sedan Galaxy Z Flip 3 och Galaxy Z Fold 3, så har Europa haft samma kod som kallas EUX.

Kort förklarat innebär det att hela Europa får tillgång till samma operativsystemsuppdatering, i stället för att respektive land ska ha sin egen version.

Bara nya mobilmodeller kan komma att omfattas av förändringen

Det kan dock bli så att förändringarna i Samsungs distribution av operativsystemsuppdateringar bara kommer att gälla för nya och kommande mobilmodeller. Exempelvis för Galaxy S22-serien, Galaxy A53, Galaxy A33 och Galaxy A13.

Galaxy S22-serien ser för övrigt ut att kunna lanseras runt den 8 eller 9 februari och Galaxy A53 något senare. I dagsläget finns det inte så mycket information om Galaxy A33 och A13, och det finns inte heller något exakt släppdatum för den svenska marknaden.

Samsung får möjlighet att göra större betatester

När Samsung nu kommer kunna använda samma programuppdatering för hela Europa får de inte bara goda förutsättningar för att öka distributionstakten. Tillverkaren får även möjlighet att göra större betatester av programvara eftersom alla europeiska länder kommer kunna använda samma version.