sonys logga i taket med strålkastareEn större läcka har avslöjat specifikationerna för Sonys nya flaggskepp Sony Xperia 5 II. Foto: testing/Shutterstock.com

Rykten

Sonys nya flaggskeppsmobil skulle ha förblivit en hemlighet ett par veckor till, men nu har en läcka avslöjat specifikationerna. Sony Xperia 5 II beräknas släppas på den globala marknaden den 17 september och vi kan bland annat vänta oss prestanda i toppklass, 5G-stöd och ett kamerasystem med Zeiss-optik.

Spekulationerna kring Sonys nya flaggskepp har florerat på marknaden ett bra tag nu, och tillverkaren har varit nära ett officiellt tillkännagivande. Sony Xperia 5 II skulle förmodligen ha avslöjats under ett evenemang den 17 september, men en stor läcka hann före. Enligt de uppgifter som kommit fram kan vi vänta oss ett riktigt kraftpaket. Det skriver Mobil.se.

5G-mobil med hög prestanda

Under skalet på Sony Xperia 5 II hittar vi Qualcomms kraftiga chipset Snapdragon 865 (7 nm+), som backas upp av ett RAM-minne på 8 GB och ett internt lagringsminne på 128 GB. Du kan även utöka lagringsutrymmet med ett microSD-minneskort. Sony Xperia 5 II har precis som många andra nya mobiler i det här prissegmentet även stöd för 5G.

Li-Ion-batteriet på 4 000 mAh kan snabbladdas genom USB C.

Kamerasystem med Zeiss-optik

Sony Xperia 5 II:s bakre kamerasystem har tillverkats med Zeiss-optik och innefattar tre olika sensorer. Vidvinkeln på 12 MP assisteras av en telefotolins på 12 MP och en ultravidvinkel även den på 12 MP. Här finns funktioner som 3x optisk zoom, panorama-läge, HDR och avläsare för ögonrörelser.

Du kan även filma videor i 4K vid 24/30 fps (foton per sekund), i 1080p vid 60 fps eller i 1080p vid 30 fps.

Stor bildskärm med hög uppdateringsfrekvens optimerar användarupplevelsen

Sonys nya toppmobil har utrustats med en 6,1 tum OLED-bildskärm med en upplösning av typen Full HD+. Bildförhållandet är 21:9, vilket även kallas Cinemawide, och pixeldensiteten ligger på hela 449 ppi. Lägg även till uppdateringsfrekvensen på 120 Hz, och du har en mobil som bjuder på en användarupplevelse lite utöver det vanliga.

Det återstår att se när Sony Xperia 5 II dyker upp på den svenska marknaden och vilka priser som då blir aktuella.