hand håller upp den nya iphone 12 pro mot blå bakgrundIkväll den 13 oktober äger den officiella lanseringen av Apples nya produkter rum. Det är nog ingen som blir förvånad om strålkastarljuset främst kommer ligga på de nya modellerna av Iphone. Foto: Mr.Mikla/Shutterstock.com

Lanseringar

I dag lanserar Apple sina nya produkter, och störst fokus ligger föga förvånande på de fyra Iphone 12-modellerna som enligt spekulationerna kommer se dagens ljus under lanseringseventet. Om vi ska tro även på andra, ännu obekräftade, uppgifter, kan vi till exempel vänta oss 5G-stöd, större lagring och en uppdatering av kamerasystemet. Det skriver Mobil.se.

I kväll den 13 oktober klockan 19.00 svensk tid går Apples lanseringsvenemang av stapeln, och förväntningarna är minst sagt höga. Spekulationerna om vilka nya enheter som släpps, hur de ser ut och vilka förbättringar som skett sedan de föregående modellerna har florerat på marknaden i flera månader. Kvällens största fokus kommer inte så överraskande ligga på de fyra modellerna av Iphone 12.

Enligt Mobil.se lyder rubriken på Apples event-inbjudan ”Hi, Speed”, vilket snabbt leder tankarna till 5G. Kan Iphone 12 bli Apples första mobil med stöd för femte generationens nätverk? Eftersom alla modeller ska vara utrustade med Apples senaste systemchip är det inte ett orimligt antagande.

En efterlängtad minimodell

Intresset var stort för Apples Iphone SE-modell, vilket ger anledning att tro att minimodellen av nya Iphone 12 blir en av seriens populäraste. Telefonen ger skäl för sitt namn med en bildskärm på 5,4 tum, så den som är trött på de enorma skärmar som sitter på de flesta av marknadens nya mobiler kan nog uppskatta Iphone 12 Minis blygsamma variant. Lagringsminnet ligger på mellan 64 och 256 GB, och beroende på utförande beräknas priset starta på 700 dollar.

Iphone 12 och Iphone 12 Pro – yttre likheter och inre skillnader

Standardmodellen av Iphone 12 ska ha en bildskärm på 6,1 tum och två bakre kameror. Det interna lagringsminnet ska precis som för Iphone 12 Mini vara mellan 64 och 256 GB. Priset beräknas röra sig runt 800 dollar och uppåt, beroende på minneskonfiguration.

Iphone 12 Pro har precis som standardmodellen en relativt liten bildskärm på 6,1 tum. Men sett till de egenskaperna, finns det fler likheter med värstingmodellen Iphone 12 Pro Max. Kamerauppsättningen ska till exempel inkludera huvudkamera, vidvinkellins och en enklare telefotolins, och det ska även finnas Lidar för AR. Här ligger priset på 1 000 dollar och uppåt, men då kommer du också kunna välja ett internminne mellan 128 och 256 GB.

Iphone 12 Pro Max är seriens flaggskepp

Den största och starkaste modellen i serien är Iphone 12 Pro Max. Bildskärmen är 6,7 tum, och här verkar det som att kamerasystemet har fått sig en rejäl uppdatering. Huvudkamera, vidvinkellins och telefotolins med 5x optisk zoom ska pryda telefonens baksida, och även här ska det finnas Lidar för AR. Stämmer spekulationerna startar priset på 1 100 dollar, och då ligger lagringsminnet på mellan 128 och 512 GB.

Släpp i oktober och november

Med största sannolikhet kommer Iphone 12 och Iphone 12 Pro börja säljas i slutet av oktober. Om du hellre vill lägga vantarna på en Iphone 12 Mini får du vänta tills i mitten av november och ytterligare ett par veckor om du är intresserad av Iphone Pro Max.