fram- och baksida på nya samsung galaxy a32 5gDen 12 februari kommer Samsungs nya budgetlur Galaxy A32 5G till Sverige. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Den 12 februari släpper Samsung sin nya mobiltelefon Galaxy A32 5G på den svenska marknaden. Mobil.se har tagit sig en närmare titt på den nya familjemedlemmen i tillverkarens A-serie, och har både ris och ros att dela ut.

Samsung ligger inte på latsidan. Den påkostade Galaxy S21-serien kom just ut i svenska butiker och nu är det snart dags för ytterligare ett släpp, dock till en betydligt humanare prislapp. Samsung Galaxy A32 5G landar på svensk mark den 12 februari och kommer kosta strax över 3 000 kronor.

Enligt Mobil.se har tillverkaren lagt stort fokus på 5G-stödet och även prioriterat ett stort batteri på 5 000 mAh. I övrigt är det inget i telefonens specifikationer som sticker ut som något utöver det vanliga.

Anonym design

I ett pressmeddelande skriver Samsung att Galaxy A32 5G är den första telefonen med A-seriens nya design för 2021. Mobil.se menar å sin sida att designen påfallande anonym, särskilt i jämförelse med S21-seriens extraordinära yttre. Det är väl dock kanske inte en helt rättvis jämförelse med tanke på att priserna skiljer sig med cirka 7 000 kronor. 

Möjlighet att utöka lagringen

Under skalet sitter det nya chipsetet Mediatek 6853 som även går under namnet Dimensity 720. När det gäller minneskapaciteten finns det flera olika konfigurationer, men utbudet kan såklart skilja sig mellan olika marknader. I standardutförande, förmodligen den variant vi kommer att se här i Sverige, har Galaxy A32 5G 4 GB RAM-minne och 64 GB internminne. Men det ska även finnas versioner med 6 eller 8 GB RAM och 128 GB internt.

En stor fördel med Galaxy A32 5G är att det finns plats för ett externt minneskort, vilket innebär att du har möjlighet att utöka lagringen. 

Begränsad 5G-underhållning

Enligt Samsung kan den nya luren erbjuda högkvalitativ underhållning. De menar att användaren tack vare 5G-stödet både kan spela online-spel och titta på serier även när det inte finns tillgång till wifi. Mobil.se påpekar dock att telefonens skärm inte riktigt håller måttet för att kunna leverera den upplevelse som tillverkaren utlovar, och tror inte heller att 5G kan göra så mycket för att förbättra förutsättningarna.

Kameralinser för olika tillfällen

På telefonens baksida sitter en quad-kamera som alltså innefattar fyra olika kameralinser. Huvudkameran på 48 MP assisteras av en ultravidvinkel på 8 MP, en makrolins på 5 MP och en djupsensor på 2 MP. Du har med andra ord stora möjligheter att experimentera med dina foton, och du kan även spela in video i 4K. 

Välj mellan fyra olika Awesome färger

Samsung Galaxy A32 5G släpps som sagt i Sverige den 12 februari och blir din för 3 090 kronor. Telefonen kommer i fyra färgvarianter som tillverkaren kallar Awesome Blue, Awesome White, Awesome Black och Awesome Violet.