En samsung galaxy a-modell i silver till vänster och en ljusgul galaxy a-modell till höger.Nu finns Samsung Galaxy A05s och Galaxy A25 5G hos utvalda operatörer och återförsäljare. Foto: Pressbild/Samsung Sverige

Lanseringar

I går släppte Samsung sina två senaste modeller i den populära Galaxy A-serien hos utvalda operatörer och återförsäljare. Galaxy A05s och A25 5G ska precis som de andra modellerna i A-serien bjuda på innovativa mobilupplevelser till förmånligare pris.

Mobilerna i Samsungs Galaxy A-serie är kända för att erbjuda många av flaggskeppens egenskaper men till lite mer humana priser, och nya Galaxy A05s och A25 5G verkar inte vara några undantag. 

Enligt Oskar Smestad, Samsungs nordiska produktchef, ska de två nytillskotten faktiskt göra det enklare än någonsin att få tillgång mobil-innovation som inte kostar skjortan.

Galaxy A05s – för dig som vill ha en pålitlig mobil med bra funktioner

Du som vill ha en pålitlig mobiltelefon med många användbara funktioner kommer troligtvis uppskatta Galaxy A05s. Mobilen har en 6,7 tum stor Infinity V-skärm med 90 Hz i skärmuppdatering och en upplösning på 1 080 x 2 400 pixel. Ljusstyrkan ligger på 500 nits.

Batteriet har en kapacitet på 5 000 mAh och stödjer snabbladdning upp till 25W (en 25W-snabbladdare ingår dock inte). Kameran är en trippelvariant som inkluderar en huvudkamera på 50 MP, en makrolins på 2 MP och en ultravidvinkellins på 5 MP. I fronten hittar du en selfiekamera på 13 MP.

När det gäller minneskonfigurationerna kan utbudet variera något mellan olika marknader, men på den svenska verkar du i alla fall kunna välja mellan 4 GB RAM + 64 GB internt eller 6 GB RAM och 128 GB internt.

Galaxy A25 5G bjuder på Samsungs bästa skärm i mellansegmentet

Samsung beskriver Galaxy A25 5G som “snygg och användarvänlig”, och ska också vara utrustad med tillverkarens bästa skärm inom mellanprissegmentet. Skärmen är en Amoled-variant på 6,5 tum med FHD+ och stöd för 120 Hz i skärmuppdatering. 

Tack vare ljusstyrkan på 1 000 nits är varken skarpt solsken eller bländning några problem, och med reducerat blått ljus blir det dessutom skonsamt för ögonen.

Med kameran, som inkluderar huvudkamera på 50 MP, ultravidvinkel på 8 MP och makrokamera på 2 MP, blir bilderna skarpa och detaljrika. Och med funktioner som Nightography kan du enkelt få fina foton även i mörker. Precis som A05s har A25 5G ett batteri på 5 000 mAh som stödjer 25W snabbladdning.

Priser från 1 990 respektive 3 790 kronor

Galaxy A05s finns i färgerna svart, ljusgrönt och silver och kostar från 1 990 kronor (beroende på minneskonfiguration). Galaxy A25 5G finns i svart, gult och blått och har en prislapp som startar på 3 790 kronor.